ΠΟΛΙΤΙΚΗ
06/05/2020 13:18 EEST

Έρχονται μέτρα στήριξης για τους ανθρώπους του Πολιτισμού

Θα τα εξειδικεύσει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, κατά την αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα.

Eurokinissi
Eurokinissi

Η στήριξη των ανθρώπων που απασχολούνται στον τομέα του Πολιτισμού ήταν το θέμα σύσκεψης που έγινε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα μέτρα προφύλαξης που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και οι περιορισμοί που υπάρχουν, αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για πάρα πολλές δραστηριότητες, όπως για τη διεξαγωγή φεστιβάλ, συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, κλπ με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες του χώρου να αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα.

Ο Πρωθυπουργός είχε τονίσει την απόφαση του να βρεθούν τρόποι με τους οποίους θα μπορούσαν να ενισχυθούν αυτή τη δύσκολη περίοδο, καλλιτέχνες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Πολιτισμού και περίμενε τις εισηγήσεις της ομάδας εργασίας που εξέτασε τα δεδομένα.

Στην σημερινή τηλεδιάσκεψη  συζητήθηκε -μεταξύ άλλων- η ένταξη στην περίμετρο των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, επιμέρους κατηγοριών εργαζομένων, όπως και η βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη στήριξη του κλάδου του Πολιτισμού.

Το ποιες θα είναι αυτές οι δράσεις στήριξης θα ανακοινωθούν άμεσα, ενώ σε περαιτέρω εξειδίκευση των δράσεων θα προχωρήσει αύριο η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, που θα συμμετάσχει στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Όπως διευκρινίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου, οι δράσεις αυτές θα συμπληρώσουν τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή για τη στήριξη του κόσμου του Πολιτισμού, όπως για παράδειγμα τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ σε εργαζόμενους που είχαν ενεργές συμβάσεις είτε ανήκαν σε ειδικές κατηγορίες πριν τη λήψη των περιοριστικών μέτρων, όπως οι ωρομίσθιοι, ή τα προγράμματα για τους ανέργους και μακροχρόνια άνεργους καλλιτέχνες.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, η Γενική Γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη, η Γενική Γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου και ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.