ΔΙΕΘΝΕΣ
20/02/2018 20:36 EET

Έρευνα: Η Βόρεια Κορέα αναβαθμίζει τις δυνατότητες κυβερνοκατασκοπείας της

TEK IMAGE/SCIENCE PHOTO LIBRARY via Getty Images

Μια όλο και πιο εξελιγμένη μονάδα κυβερνοκατασκοπείας της Βόρειας Κορέας χρησιμοποιεί τις δυνατότητές της για να διευρύνει τις κατασκοπευτικές της επιχειρήσεις στις βιομηχανίες αεροδιαστημικής και άμυνας, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, η FireEye, μια αμερικανική εταιρεία διαδικτυακής ασφαλείας, η οποία παρακολουθεί κυβερνοεπιθέσεις ανά τον κόσμο, εντόπισε μια βορειοκορεατική οργάνωση, την οποία κατονόμασε ΑΡΤ37 (Reaper), που, όπως υποστηρίζει, χρησιμοποιεί κακόβουλο λογισμικό για να διεισδύει σε δίκτυα υπολογιστών.

Βάσει της αναφοράς, η ομάδα αυτή είναι ενεργή από το 2012, αλλά πλέον έχει «αναβαθμιστεί» σε επίπεδο προηγμένης, συνεχούς απειλής. Μέχρι τώρα, οι δραστηριότητές της επικεντρώνονταν στη Βόρεια Κορέα, μα η FireEye έχει στοιχεία πως τις επεκτείνει, τόσο από άποψης έκτασης, όσο και σε επίπεδο εξέλιξης.

Η ομάδα πλέον θεωρείται πως στοχεύει την Ιαπωνία, το Βιετνάμ και τη Μέση Ανατολή και προσπαθεί να υποκλέπτει μυστικά από εταιρείες και οργανισμούς στις βιομηχανίες χημικών, ηλεκτρονικών, κατασκευών, αεροδιαστημικής, αυτοκινήτου και υγείας.

«Θεωρούμε πως η βασική αποστολή της APT37 είναι η συγκαλυμμένη συγκέντρωση πληροφοριών προς εξυπηρέτηση των στρατηγικών, στρατιωτικών, πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων της Βόρειας Κορέας» αναφέρεται στο σχετικό report.

 

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post