ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/04/2021 19:46 EEST | Updated 08/04/2021 19:49 EEST

Ερυθρός Σταυρός: Με ποινικό παρελθόν ο φερόμενος δράστης – Ποιο στοιχείο τον εμπλέκει

Το 2006 είχε κατηγορηθεί για θώπευση ανηλίκου.

Eurokinissi

Για τρίτη φορά σχηματίζουν οι αστυνομικές αρχές δικογραφία σε βάρος του 59χρονου ασθενούς, ο οποίος φέρεται να αποσυνέδεσε την αναπνευστική συσκευή του 77χρονου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2006 αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χολαργού τον είχαν κατηγορήσει για θώπευση ανηλίκου, ενώ πριν από δύο χρόνια είχε αντιμετωπίσει κατηγορίες για απειλή, εξύβριση και σωματική βλάβη.

Στη δικογραφία, που σχημάτισαν τώρα, δεν έχει αποτυπωθεί το ακριβές κίνητρο του 59χρονου, το σίγουρο όμως είναι ότι, κατά τη διερεύνηση του θαλάμου 235 της παθολογικής κλινικής από τα στελέχη της Σήμανσης, εντοπίστηκε δακτυλικό αποτύπωμα του κατηγορούμενου στη συσκευή του αναπνευστήρα, ενώ –σύμφωνα με τους ιατρούς του νοσοκομείου- στον θάλαμο επιτρεπόταν αυστηρά η είσοδος μόνο στο προσωπικό και το θύμα δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσει από μόνο του τη συσκευή, καθώς ήταν σε καταστολή.

Η καταγγελία στην Αστυνομία

Οι δυο γιατροί, οι οποίες είχαν βάρδια την ώρα που ήχησε ο συναγερμός και επιχείρησαν να επαναφέρουν στη ζωή το θύμα, παρατήρησαν ότι είχε βγει η πρίζα ρεύματος του αναπνευστήρα, ο σωλήνας αερισμού είχε βγει από τη βάση του και η οθόνη του αναπνευστήρα είχε αναποδογυρίσει.

Θεώρησαν δεδομένο ότι υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση, ενημέρωσαν τη διοίκηση, απέκλεισαν τον θάλαμο, που πλέον αποτελούσε σκηνή εγκλήματος, και κάλεσαν την αστυνομία.