ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/07/2018 09:23 EEST

Ερντογάν: Τι συζητήσαμε με τον Τσίπρα για τους Έλληνες και τους Τούρκους στρατιωτικούς

Anadolu Agency via Getty Images

Χαραμάδα ελπίδας για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών άφησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνομιλία του με Τούρκους δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες είπε πως με τον Αλέξη Τσίπρας συμφωνήσαμε να κάνουμε και οι δύο προσπάθεια, με καλή πρόθεση.

Συσχετίζοντας την υπόθεση των δύο Ελλήνων με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς ο κ. Ερντογάν είπε πως όλοι ξέρουν την απόφαση της Τουρκίας να καταπολεμήσει τους γκιουλενιστές τονίζοντας παράλληλα πως ο Αλέξης Τσίπρας στέκεται στο θέμα των στρατιωτών. Ωστόσο, θετικό είναι πως, αναφερόμενος στους Έλληνες στρατιωτικούς, έκανε λόγο μόνο για παραβίαση συνόρων.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, είπε πως η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να απελευθερώσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 αποτελεί «λόγο προβληματισμού» για την Τουρκία, αν και η Άγκυρα εκτιμά τις «καλές προθέσεις» του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Ο Τσίπρας έχει καλές προθέσεις. Πραγματοποιήσαμε εκτενείς συναντήσεις για το θέμα της έκδοσης. Αυτές ήταν εποικοδομητικές συζητήσεις, μα όταν εξετάζουμε την υπόθεση, δυστυχώς βλέπουμε πως το ελληνικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης εκινείτο τα τελευταία δύο χρόνια προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης των οκτώ στρατιωτικών».

«Αυτός είναι λόγος προβληματισμού για εμάς. Αναμένουμε η Ελλάδα να κάνει βήματα τα οποία δεν θα κάνουν τους πραξικοπηματίες ευτυχείς» πρόσθεσε ο Καλίν.