ΔΙΕΘΝΕΣ
24/12/2017 13:45 EET

Ήταν όμορφη, ξένη και φορούσε σορτς. Ήταν εύκολο... Κυνική ομολογία του Λιβανέζου οδηγού της Uber που βίασε και σκότωσε την 30χρονη Βρετανίδα.

Family handout

Σοκαριστικά κυνική είναι η ομολογία του οδηγού της Uber στον Λίβανο o οποίος δολοφόνησε την 30χρονη βρετανίδα διπλωμάτη, Ρεμπέκα Ντάικς. Η σορός της γυναίκας στην άκρη ενός δρόμου στη Βηρυτό και όπως διαπιστώθηκε πριν πεθάνει είχε πέσει θύμα βιασμού. 

Τώρα ο 29χρονος Ταρέκ Χαοτσιέχ, φέρεται πως στην ομολογία του στις αρχές δήλωσε πως του φάνηκε όμορφη, φορούσε ένα κοντό σορτσάκι και σκέφτηκε πως θα ήταν εύκολο γι αυτό να την βιάσει αφού μάλιστα ήταν και ξένη. 

Στο μεταξύ διέρρευσαν και φωτογραφίες του δράστη στις οποίες εμφανίζεται να ποζάρει κρατώντας καλάσνικοφ

Ο δράστης τους ειδεχθούς εγκλήματος είχε σύμφωνα με την Uber λευκό ποινικό μητρώο ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες πως ο Χαοτσιέχ είχε πλαστογραφήσει μια σειρά εγγράφων για να μπορέσει να προσληφθεί από την εταιρεία. 

Αξίζει να σημειωθεί πως στον Λίβανο η κακοποίηση γυναικών είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, πολλές γυναίκες φοβούνται οι αποθαρρύνονται να καταγγείλουν τον βιασμό ή τον ξυλοδαρμό τους αλλά ακόμη και όταν αυτό συμβαίνει η έκβασης της υπόθεσης είναι αμφίβολη. 

Μόνο την περίοδο 13 έως 18 Δεκεμβρίου τουλάχιστον τρεις γυναίκες δολοφονήθηκαν με τον σύζυγο της μία και τον γαμπρό της δεύτερης να κατηγορούνται για τους φόνους. Η τρίτη ήταν η άτυχης νεαρή διπλωμάτης της Βρετανίας. Δεδομένης δε της ευρείας δημοσιογραφικής κάλυψης της υπόθεσης της Ντάικς, οι γυναίκες στο Λίβανο προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή σε όσα συμβαίνουν στη χώρα τους. Έτσι βγήκαν το βράδυ της Παρασκευής στους δρόμους της Βηρυτού με αναμμένα κεριά, με τις φωτογραφίες γυναικών που έχουν πέσει θύματα δολοφονιών, βιασμών, κακοποιήσεων και φωνάζοντας «Θα μπορούσα να είμαι εγώ».  

ANWAR AMRO via Getty Images