Υβριδικό Ford Kuga με 900 χλμ. αυτονομία

Με το κορυφαίο αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης της Ford, με κίνηση στους εμπρός τροχούς ή τετρακίνητο.
Το υβριδικό Ford Kuga.
Το υβριδικό Ford Kuga.
FORD

Το νέο Ford Kuga είναι εδώ με τρεις εκδόσεις και ποικίλα κινητήρια συστήματα.

Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει η υβριδική έκδοση Ford Kuga Hybrid, που φέρει ίσως το πιο προηγμένο και αποδοτικό υβριδικό σύστημα κίνησης της αγοράς εξασφαλίζοντας ελευθερία κίνησης με ένα γέμισμα που φτάνει τα 900 χιλιόμετρα.

Με εξαιρετικά περιορισμένη κατανάλωση βενζίνης από μόλις τα 5,3 λίτρα για κάθε 100 χλμ. για την έκδοση του μοντέλου με κίνηση στους εμπρός τροχούς (FWD) και από 5,7 λίτρα για την τετρακίνητη (AWD), το νέο Ford Kuga αποτελεί τον πρωταθλητή σε οικονομία καυσίμου και αυτονομία στην κατηγορία των μεσαίων SUV.

Το ευφυές υβριδικό σύστημα κίνησης μέσω της προηγμένης αναγεννητικής πέδησης την οποία ενσωματώνει, αλλά και της ικανότητας του ακόμα πιο ισχυρού σε σχέση με πριν ηλεκτροκινητήρα να λειτουργεί αντίστροφα ως γεννήτρια κατά την διαδικασία της επιβράδυνσης του οχήματος, φέρει αποτέλεσμα, ενώ ο αναβαθμισμένος ατμοσφαιρικός κινητήρας 2.5lt της Ford είναι σε θέση να τροφοδοτεί και αυτός με τη σειρά του με ενέργεια την μπαταρία, όταν οι συνθήκες το επιβάλουν.

Το υβριδικό Ford Kuga.
Το υβριδικό Ford Kuga.
FORD

Με δυνατότητα να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για μεγάλο χρονικό διάστημα και ιδιαίτερα σε αστικό περιβάλλον σε ποσοστό έως και 64%, το νέο Ford Kuga Hybrid φιλοξενεί ένα αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης που έχει στον πυρήνα του έναν ατμοσφαιρικό, αλουμινένιο κινητήρα βενζίνης με χωρητικότητα 2.5lt, τέσσερις κυλίνδρους και 16 βαλβίδες με σύστημα μεταβλητού χρονισμού, ο οποίος λειτουργεί σύμφωνα με τον εξαιρετικά αποδοτικό θερμοδυναμικό κύκλο Atkinson.

Αυτός ο κινητήρας συνεργάζεται με έναν τριφασικό και υδρόψυκτο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη, ο οποίος αντλεί την απαραίτητη για τη λειτουργία του ηλεκτρική ενέργεια από μια υδρόψυκτη -επίσης- μπαταρία ιόντων λιθίου που έχει χωρητικότητα 1,1 kWh και βρίσκεται εγκατεστημένη σε ασφαλές σημείο, χαμηλά στο δάπεδο του αυτοκινήτου.

Όλα αυτά ελέγχονται μέσω μιας προηγμένης μονάδας και συνεργάζονται με ένα αναβαθμισμένο power-split αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων για ακόμα καλύτερη αποδοτικότητα καυσίμου και ευκολία στην οδήγηση σε όλες τις συνθήκες.

Στην έκδοση με κίνηση στους εμπρός τροχούς, το Ford Kuga Hybrid αποδίδει 180 ίππους και στην τετρακίνητη (AWD) 183 ίππους εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα, πέρα από πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και αυτονομία 900 χιλιομέτρων, κορυφαίες για την κατηγορία επιδόσεις.

Συγκεκριμένα, η τελική ταχύτητα και για τις δύο εκδόσεις του νέου Kuga Hybrid είναι 196 χλμ./ώρα, με την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 9,1 δευτ. (FWD) και 8,3 δευτ. (ΑWD).

Δημοφιλή