Εξάρχεια: Φάρσα ή "επίθεση" στην βραχυχρόνια μίσθωση; Ψευδείς ανακοινώσεις για κοριούς σε πολυκατοικίες

Το Υπ.Υγείας διέψευσε και ζητά την συνδρομή της αστυνομίας τονίζοντας πως κάποιοι προσπαθούν να τρομάξουν ξένους τουρίστες. Το περιστατικό έγινε ρεπορτάζ στο Associated Press.
SCIEPRO/SCIENCE PHOTO LIBRARY via Getty Images

Περίεργες...ψευδείς ανακοίνωσες που θυροκολλήθηκαν σε εισόδους πολυκατοικιών στα Εξάρχεια αναστάτωσαν μόνιμους κατοίκους αλλά και τουρίστες που διαμένουν σε διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, οι ανακοινώσεις ανέφεραν, δήθεν ενημερώνοντας, πως θα πρέπει να εκκενώσουν τα κτίρια για λόγους δημόσιας υγείας, ειδάλλως θα τους επιβληθεί πρόστιμο ύψους 500 ευρώ.

Οι ανακοινώσεις ήταν τυπωμένες, όπως αναφέρει και το Associated Press, που δημοσίευσε σχετικό ρεπορτάζ, σε χαρτιά που έφεραν λογότυπα του Υπ.Υγείας και του Δήμου Αθηναίων και στο κείμενο αναφερόταν πως υπάρχει ”κρίση με εξάπλωση κοριών”.

Τα φυλλάδια απευθύνονταν στους ”αγαπητούς επισκέπτες” με ανορθόγραφα αγγλικά, και αναφέρονταν συγκεκριμένα σε εντολή απομάκρυνσης από τους ”ιδιωτικούς ξενώνες” για την προστασία της δημόσιας υγείας ”των μόνιμων Ελλήνων ενοικιαστών”.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, πρόκειται για έναν ”απολύτως ψευδή” ισχυρισμό” και ήδη έχει ζητηθεί η συνδρομή της αστυνομίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους ”φάρσες που προσπάθησαν να τρομάξουν ξένους τουρίστες από ορισμένα διαμερίσματα βραχυχρόνιας ενοικίασης στην Αθήνα, εφευρίσκοντας μια κρίση κοριών”.

Το ερώτημα βέβαια είναι κατά πόλο όλο αυτό αποτελεί μια ιδιαίτερα κακόγουστη φάρσα ή υποκρύπτει άλλα κίνητρα που αφορούν σε εχθρότητα στον όλο και πιο αυξημένο αριθμό διαμερισμάτων που διατίθενται για βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Όπως τονίζει και το AP, εκτός από την κρίση στο κόστος διαβίωσης, η Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης που προκαλούνται σε μεγάλο βαθμό από τον πολλαπλασιασμό των βραχυχρόνιων ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων κυρίως για ξένους επισκέπτες.

Η τάση αυτή, λόγω της μειωμένης διαθεσιμότητας και της υψηλής ζήτησης, οδήγησε σε αύξηση τους κόστους των μακροχρόνιων μισθώσεων για τους Έλληνες. Επισημαίνεται δε πως ”οι αξίες των ακινήτων αυξάνονται επίσης, εν μέρει λόγω του προγράμματος «χρυσή βίζα» που προσφέρει διαμονή σε ξένους επενδυτές ακινήτων”.

Σημειώνεται πως στην Ελλάδα δεν έχει καταγραφεί κανένα θέμα με εξάπλωση κοριών σε αντίθεση με το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Γαλλία.

Δημοφιλή