Εξάρχεια και αστυνομία - Ανοιχτός διάλογος στην HuffPost

Δύο απόψεις δημοσιογράφων για όσα είδαμε πως συνέβησαν στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλου και όσα συμβαίνουν στην περιοχή εδώ και χρόνια.
Eurokinissi/police

Το ψηφιακό υλικό - φωτογραφίες και βίντεο- αλλά και καταγγελίες περί άσκησης υπέρμετρης βίας και εξευτελισμού προσαχθέντων στο πλαίσιο δράσης της αστυνομίας στα Εξάρχεια μετά την ειρηνική πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, προκάλεσε έντονες συζητήσεις τις τελευταίες ημέρες στη κοινωνία, στα ΜΜΕ στα social media και στη Βουλή.

Στο επίκεντρο βρέθηκε για μια ακόμη φορά η γειτονιά των Εξαρχείων, όπως εδώ και αρκετούς μήνες από όταν ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις της αστυνομία να αδειάσουν οι καταλήψεις, να «καθαρίσει» η Πλατεία κλπ, αλλά και ο ίδιος ο τρόπος που επιχειρείται η αποκατάσταση της τάξης και η καταστολή από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. με το ερώτημα εάν παραβιάζονται δικαιώματα πολιτών.

Τέτοιες συζητήσεις γίνονται και στα γραφεία της HuffPost και αυτές κατέληξαν στην κατάθεση διαφόρων απόψεων δημοσιογράφων και bloggers.