Εξάρχεια: Προκαταρκτική διέταξε η ΓΑΔΑ μετά τις καταγγελίες δικηγόρων για αστυνομική βία

Υποστηρίζουν πως τους έγινε κεφαλοκλείδωμα, οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ -αν και δεν προβλέπεται αυτόφωρη διαδικασία λόγω ιδιότητας- και τους ζητήθηκε να γδυθούν.
dikastiko.gr
dikastiko.gr
dikastiko.gr

Αναίτια επίθεση και κακομεταχείριση από άνδρες των ΜΑΤ και στελέχη Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων καταγγέλλουν δύο δικηγόροι, με τον πρόεδρο τού Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας να στέλνει επιστολή στον αρμόδιο υπουργό και να διατάσσεται προκαταρκτική διοικητική έρευνα για τα καταγγελλόμενα.

Σύμφωνα με του δύο δικηγόρους, το περιστατικό έγινε τη νύχτα της Παρασκευής, όταν βγήκαν από ένα μπαρ κοντά στην Πλατεία Εξαρχείων. Εκεί -όπως αναφέρουν- είδαν ξαφνικά μπροστά τους μία ολόκληρη διμοιρία των ΜΑΤ.

Αφού οι ένστολοι τους ζήτησαν τα στοιχεία τους και οι νομικοί αντέδρασαν, καθώς θεώρησαν ότι δεν υπήρχε λόγος, ένα από τα στελέχη της διμοιρίας με λαβή έκανε κεφαλοκλείδωμα στον δικηγόρο.

Συνεχίζοντας την καταγγελία τους, υποστηρίζουν ότι τους οδήγησαν στο τμήμα της περιοχής, ενώ για τους δικηγόρους δεν ισχύει η αυτόφωρη διαδικασία βάσει νομοθεσίας, όπου ερεύνησαν τα προσωπικά αντικείμενά τους, ενώ ζητήθηκε από τον έναν προσαχθέντα να βγάλει όλα τα ρούχα του.

Μαζί με την επιστολή του προς τον Τάκη Θεοδωρικάκο ο Δημήτρης Βερβεσός εσωκλείει και φωτογραφίες από τους καταγγέλλοντες, ενώ στο διαδίκτυο έχουν αναρτηθεί βίντεο από την περιοχή και τις αντιδράσεις περιοίκων και περαστικών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε Διοικητική Προκαταρκτική Έρευνα για το περιστατικό.

Δημοφιλή