Εξελίσσεται η μεταφύτευση 3.000 δέντρων στο Ελληνικό (βίντεο)

Τοποθετούνται σε φυτώριο και θα επαναφυτευφθούν σταδιακά στο ΜητροπολιτικόΠάρκο και στους κοινόχρηστους χώρους της νέας πράσινης πόλης
.
.
LAMDA DEVELPOMENT

Ενας από τους πρωταρχικούς στόχους της τεράστιας επένδυσης του Ελληνικού, ήταν να διατηρηθεί και να εμπλουτιστεί η χλωρίδα της περιοχής.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η προσπάθεια μεταφύτευσης των πάνω από 3.000 δέντρων που βρίσκονται εντός του πάρκου, τα οποία βγαίνουν από τα σημεία όπου γίνονται τα έργα. Στη συνέχεια μεταφέρονται σε χώρους φύλαξης μεγάλου φυτωρίου και θα επαναφυτευτούν σταδιακά στο Μητροπολιτικό Πάρκο και στους κοινόχρηστους χώρους της νέας πράσινης πόλης.

Το έργο αυτό έχει αναλάβει η LΑΜDA Development σε συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρείες τεχνικών έργων πρασίνου και με συνεργαζόμενα ελληνικά φυτώρια.

Η μεταφύτευση των δέντρων του Ελληνικού έχει ήδη ξεκινήσει από το Experience Park με 80 ελαιόδεντρα και 100 νέα δέντρα που ενισχύουν ακόμα περισσότερο τo πράσινο φυσικό περιβάλλον του Πάρκου. Το σύνολο των δέντρων φτάνει τα 900, ενώ περίπου 80.000 φυτά προέρχονται από μεσογειακές ποικιλίες. Βασική αρχή του σχεδιασμού μεταφύτευσης, είναι η επιλογή φυτών με βάση το είδος τους, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, το τοπικό κλίμα, τις συνθήκες της τοποθεσίας αλλά και την ικανότητά τους να συγκρατούν το νερό, με δεδομένο ότι η διαχείριση και διατήρηση των όμβριων υδάτων είναι ζωτικής σημασίας για το αστικό περιβάλλον.

Δημοφιλή