Εξι αδιάψευστοι μάρτυρες ότι έχουμε κοριούς στο στρώμα μας

Και όχι μόνο.
.
EliSullivan via Getty Images
.

Όταν σκεφτόμαστε τον εαυτό μας να είμαστε άνετα στο κρεβάτι, οραματιζόμαστε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο, ένα κατοικίδιο, ωραία πράγματα – όχι ανατριχιαστικά πράγματα να σέρνονται πάνω μας όπως κοριοί κάτω από τα σκεπάσματα.

Δυστυχώς, οι κοριοί είναι ένα αληθινό πρόβλημα ... κι ανάλογα με το που ζούμε το κρεβάτι σας μπορεί να κινδυνεύει περισσότερο να μολυνθεί από αυτά τα πλάσματα – ειδικά καθώς μπορούν να μεταναστεύσουν μέσα από διαμερίσματα και σπίτια με ταράτσα.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι επικίνδυνα (ουφ!), αλλά τα τσιμπήματα τους μπορεί να προκαλέσουν έντονη φαγούρα κι - ας είμαστε ειλικρινείς - το να έχουμε παράσιτα στο κρεβάτι μας είναι κάτι ενοχλητικό και «χοντρό».

Τα κακά νέα είναι ότι αν εντοπίσουμε κάτι, θα πρέπει πιθανώς να καλέσουμε τον έλεγχο παρασίτων για να έρθει και να το ξεφορτωθούμε. Σύμφωνα με το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας - Μ. Βρετανία), είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγούμε από τους κοριούς μόνοι μας, επειδή είναι δύσκολο να τους βρούμε και μπορεί να είναι ανθεκτικοί σε ορισμένα εντομοκτόνα. (Υπέροχο...)

Πώς δείχνουν οι κοριοί; (και μια τρομερή τους ικανότητα)

Λοιπόν, πρώτα απ ’όλα, ας περιγράψουμε πώς μοιάζουν. Σύμφωνα με το Web MD, «οι κοριοί είναι μικρά, οβάλ, καφέ έντομα που τρέφονται με το αίμα ζώων και ανθρώπων».

Οι κοριοί των ενηλίκων έχουν επίπεδο σώμα - περίπου στο μέγεθος ενός κουκουτσιού μήλου - και αφού τραφούν από εμάς καλά, θα φουσκώσουν και θα αποκτήσουν ένα κοκκινωπό χρώμα. (Τέλεια).

Είναι επίσης σε θέση να «ισοπεδώσουν» το σώμα τους τόσο πολύ όσο μια πιστωτική κάρτα για να εισχωρήσουν σε μικρά μέρη, εφόσον υπάρχει διαθέσιμο φαγητό.

Σημάδια ότι έχουμε πρόβλημα με κοριούς


Πώς μπορείτε λοιπόν να πούμε ότι προκαλούν όλεθρο στο σπίτι μας; Εδώ είναι μερικά βασικά σημάδια που δείχνουν ότι οι κοριοί κρύβονται κοντά

* Μικρά τσιμπήματα με φαγούρα στο δέρμα μας – συχνά χέρια και ώμοι.
* Κηλίδες αίματος στα σεντόνια ή στο στρώμα μας.
* Κοριοί – μαύρες κουκκίδες στο μέγεθος μιας τελείας.
* Δέρμα κοριού που έχουν απορρίψει
* Λευκά, οβάλ αυγά που είναι περίπου τόσο μεγάλα όσο ένας σπόρος μήλου.
* Μια γλυκιά μυρωδιά μούχλας γύρω από το κρεβάτι μας.

Πώς να αποτρέψουμε τους κοριούς

Έτσι, τώρα που ξέρουμε πώς να τους εντοπίσουμε, ας προσπαθήσουμε να τα κρατήσουμε μακριά από τα κρεβάτια και τα σπίτια μας.

Σύμφωνα με το Heathline, μπορούμε να αποτρέψουμε τους κοριούς με:
Έλεγχο μεταχειρισμένων επίπλων για σημάδια κοριών πριν τους φέρουμε στο σπίτι (διασκεδαστικό γεγονός: οι κοριοί μπορούν να ζήσουν ένα χρόνο ή περισσότερο χωρίς φαγητό).

Τοποθέτηση προστατευτικού καλύμματος στο στρώμα μας – κατά προτίμηση ανοιχτόχρωμο για να εντοπίζουμε ευκολότερα τους κοριούς.

Να είμαστε προσεκτικοί και προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούμε κοινόχρηστες εγκαταστάσεις πλυντηρίων.

Να κάνουμε συχνό καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα.

Να μειώσουμε την ακαταστασίας (έτσι έχουν λιγότερα μέρη για να κρυφτούν).