ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/09/2018 16:05 EEST

Εγκλημα στην Αρκίτσα: συνελήφθησαν η πρώην σύζυγος και ο εραστής της

wragg via Getty Images

Στη φιλοσοφία των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας, που προκρίνει το δόγμα «follow the money», βασίστηκε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 55χρονου Γερμανού στην Αρκίτσα.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν, μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου, ότι το θύμα είχε δανείσει στο παρελθόν μεγάλο χρηματικό ποσό στην πρώην σύζυγό του, 46 ετών. Τα χρήματα βρίσκονταν σε τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό, από τον οποίο έκανε αναλήψεις η γυναίκα, η οποία μάλλον πίστευε ότι θα διατηρούσε το «μυστικό» της από τις ελληνικές Αρχές γιατί επρόκειτο για τράπεζα του εξωτερικού.

Η πρώην σύζυγος του Γερμανού συνελήφθη μαζί με τον σύντροφό της, 56 ετών. Οι δυό τους κατηγορούνται για τη δολοφονία του 55χρονου, που είχε γίνει στις 10 Ιανουαρίου 2018, μέσα σε ελαιώνα στον οικισμό Τριανταφυλλιά στην περιοχή της Αρκίτσας. Ο άτυχος άνδρας πυροβολήθηκε στο κεφάλι και στο στήθος από κυνηγετικό όπλο. Οι δύο συλληφθέντες αρνούνται τη συμμετοχή τους στο έγκλημα.

Ο Γερμανός είχε έρθει στην Ελλάδα πριν από το 2010 μαζί με την τότε σύζυγό του. Κάποια στιγμή της δάνεισε μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να τη βοηθήσει να ανοίξει μαγαζί στην Αρκίτσα. Όταν το ζευγάρι πήρε διαζύγιο το χρέος έμεινε προς τον Γερμανό, ενώ η πρώην σύζυγός του, της οποίας το μαγαζί δεν πήγε καλά και έκλεισε, σύναψε σχέση με Έλληνα. Το πρόβλημα ήταν ότι υπήρχαν λογαριασμοί του Γερμανού, στους οποίους ήταν συνδικαιούχος η γυναίκα και έτσι δημιουργούνταν υποψίες για αναλήψεις από τον κοινό λογαριασμό.

Κάποια στιγμή το θύμα έκανε συμφωνία με την πρώην γυναίκα του να παίρνει πίσω σταδιακά τα χρήματα που είχε δανείσει, μέσω της τμηματικής καταβολής τους προς εκείνον. Ωστόσο, η γυναίκα δεν ήταν συνεπής. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ενδεχομένως τότε να της δημιουργήθηκε η ιδέα να σκοτώσει τον Γερμανό πρώην σύζυγό της. Η ίδια, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες και προβάλει άλλοθι.