ΔΙΕΘΝΕΣ
12/09/2019 18:07 EEST | Updated 12/09/2019 19:13 EEST

Φυλάκιση με αναστολή στην αδερφή του πρίγκιπα Σαλμάν για ξυλοδαρμό εργάτη στο Παρίσι

Η υπόθεση αποτελεί πλήγμα στην δημόσια εικόνα του πρίγκιπα Σαλμάν.

ASSOCIATED PRESS
O δικηγόρος της Χάσα μπιντ Σαλμάν.

Η αδελφή του πρίγκιπα Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, που θεωρείται εγκέφαλος της δολοφονίας του δημοσιογράφου Κασόγκι, καταδικάστηκε στην Γαλλία για τον ξυλοδαρμό ενός εργάτης σε πολυτελή πολυκατοικία στο Παρίσι το 2016.

Η Χάσα Μπιντ Σαλμάν, κόρη του βασιλιά Σαλμάν και αδερφή του πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, κατηγορήθηκε ότι διέταξε τον σωματοφύλακά της να χτυπήσει έναν υδραυλικό, ο οποίος φέρεται να έβγαζε φωτογραφίες το εσωτερικό του σπιτιού της.

Η 42χρονη πριγκίπισσα δεν εμφανίστηκε ποτέ στην δική και το δικαστήριο της επέβαλε πρόστιμο των 5.000 δολαρίων και την κατηγόρησε ως συνένοχο στον ξυλοδαρμό. Ο σωματοφύλακας κατηγορήθηκε επίσης για ξυλοδαρμό και του επεβλήθη πρόστιμο.

Τι συνέβη σύμφωνα με το δημοσίευμα

Ο Εϊντ, όπως ονομαζόταν ο υδραυλικός, δούλευε στον 7ο όροφο του κτιρίου, που ανήκει στην βασιλική οικογένεια και κάποια στιγμή τον κάλεσαν να επισκευάσει μια χαλασμένη λεκάνη στον 5ο όροφο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στις αρχές, τράβηξε φωτογραφίες από το μπάνιο, τις οποίες χρειαζόταν για την δουλειά του. Σε μια από τις φωτογραφίες, είχε την αντανάκλαση της πριγκίπισσας στον καθρέφτη, κάτι που προκάλεσε την οργή της και κάλεσε τον σωματοφύλακα να τον ξυλοκοπήσει.

Μάλιστα, όπως είπε, τον ανάγκασαν να φιλήσει τα πόδια της πριγκίπισσας ως ένδειξη σεβασμού και μετάνοιας. Τον άφησαν ελεύθερο μετά από πολλές ώρες και αφότου κατέστρεψαν το κινητό του, με την πριγκίπισσα να ωρύεται:« Σκότωσέ τον Κιμ, δεν του αξίζει να ζήσει».

Η υπόθεση αποτελεί πλήγμα στην δημόσια εικόνα του πρίγκιπα Σαλμάν, ο οποίος διορίστηκε διάδοχος του θρόνου από τον πατέρα του, τον Ιουνίου του 2017.

πηγή: France 24