Φινλανδία: Πολικές θερμοκρασίες παγώνουν ακόμα και το βραστό νερό στον αέρα (Βίντεο)

Ενας τoυρίστας δοκίμασε το γνωστό κόλπο για πλάκα αλλά το αποτέλεσμα τον άφησε με το στόμα ανοιχτό.
Instagram/Lauriuntamo

Έμπνευση από τις πολικές θερμοκρασίες ρεκόρ που καταγράφηκαν στη Φινλανδία την εβδομάδα που μας πέρασε άντλησε τουρίστας που είχε επισκεφθεί την Αρκτική.

Ο άνδρας είχε τη φαεινή ιδέα να δοκιμάσει ένα κόλπο, ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό τρικ, το οποίο τον «έτρωγε» μέσα του εδώ και πολύ καιρό. Ο τουρίστας ήθελε να ρίξει βραστό νερό στον παγωμένο αέρα, σε μια ώρα της ημέρας που έκανε αδιανόητο κρύο και να το δει να μετατρέπεται μεμιάς σε πάγο.

Ένα τέτοιο εγχείρημα δεν πετυχαίνει, παρά μόνο εάν οι θερμοκρασίες κυμαίνονται σε τέτοιο επίπεδο ψύχους, που οι περισσότερες περιοχές στον πλανήτη δεν αγγίζουν σχεδόν ποτέ.

Κι όμως, ο Λάουρι Ούνταμο το πέτυχε. 0 49χρονος διευθυντής πωλήσεων από τη νότια Φινλανδία, απολάμβανε τις διακοπές του στην φινλανδική Λαπωνία μαζί με λίγους καλούς φίλους. Ώσπου, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ο υδράργυρος έπεσε στους -30 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αφηγείται ο Ούνταμο, πρώτα έβρασε νερό στο κατάλυμά του, έπειτα βγήκε έξω και το πέταξε στον αέρα. Και ενώ το νερό υπό κανονικές συνθήκες θα προσγειωνόταν πάνω του, προκαλώντας του εγκαύματα, ο ίδιος δεν έπαθε απολύτως τίποτα. Γιατί; Επειδή στος -30 βαθμούς το νερό αμέσως μετατράπηκε σε ένα παγωμένο σύννεφο, που εξαφανίστηκε ακαριαία.

Τις τελευταίες μέρες, οι σκανδιναβικές χώρες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με πολικές θερμοκρασίες. Mάλιστα, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, στο Ενοντέκιο, όπου διέμενε ο Ούνταμο, σημειώθηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων 25 ετών, στους -44,3 βαθμούς Κελσίου.

(Με πληροφορίες από Reuters).

Δημοφιλή