ΔΙΕΘΝΕΣ
28/06/2020 20:42 EEST

Φίτζι: Η χώρα που καλεί τους δισεκατομμυριούχους στα θέρετρά της για να ξεχάσουν την πανδημία

Και δεν έχει ούτε ένα κρούσμα.

Nuture via Getty Images

Με την τουριστική βιομηχανία να ανοίγει σταδιακά σε όλο τον κόσμο, τα νησιά Φίτζι έχουν κάνει μια ασυνήθιστη έκκληση στους δισεκατομμυριούχους που αναζητούν ένα καταφύγιο για να ξεχαστούν από τα τεκταινόμενα. 

Η χώρα του Νότιου Ειρηνικού , η οποία αποτελείται από περίπου 300 νησιά, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό, ο οποίος συνήθως αντιπροσωπεύει το 40% του ΑΕΠ της. 

Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να μην δει πτώση στον τουρισμό και έτσι, την προηγούμενη εβδομάδα, έστειλε ανοιχτή πρόσκληση στους δισεκατομμυριούχους πολίτες της γης να επισκεφθούν την χώρα και να απολαύσουν τα θέρετρά της, τώρα που δεν υπάρχει και πολύ κίνηση. 

 Σε μια ειλικρινή δήλωση στο Twitter νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, έγραψε: «Λοιπόν, ας πούμε ότι είσαι δισεκατομμυριούχος που θέλεις να πετάξεις με το δικό σου τζετ, να νοικιάσεις το δικό σου νησί και να επενδύσεις εκατομμύρια δολάρια στα Φίτζι. Εφόσον λάβεις τις κατάλληλες προφυλάξεις για την υγεία σου, είσαι καλοδεχούμενος. 

Ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας επιβεβαίωσε ότι οι πρώτες κρατήσεις ήταν πλέον γεγονός και είχαν δοθεί οι πρώτες άδειες για να ταξιδέψουν.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης  ότι η χώρα εργάζεται πάνω σε μια συμφωνία ταξιδιού μεταξύ αυτής, της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας.

Τα Φίτζι επιβεβαίωσαν συνολικά 18 μολύνσεις από κοροϊό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας . Δεν έχουν υπάρξει θάνατοι από τον ιό και δεν έχουν διαγνωστεί νέες περιπτώσεις από τα μέσα Απριλίου.

 

Πηγή: CNN