Φλόριντα: Αστυνομικοί συνέλαβαν τυφλό γιατί πέρασαν το μπαστούνι του για όπλο (βίντεο)

Στην αναφορά τους έκαναν λόγο για «ασημένιο πιστόλι με λευκή λαβή». Ωστόσο, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το μπαστούνι του.
.
.
Columbia County Sheriff's Office

Σε διαθεσιμότητα θα τεθούν δύο αστυνομικοί στο Λέικ Σίτι της Φλόριντα οι οποίοι συνέλαβαν, τον περασμένο μήνα, άνδρα με προβλήματα όρασης καθώς θεώρησαν ότι το μπαστούνι του ήταν κάποιου είδους όπλο.

Ο Τζέιμς Χότζες, 61 ετών, ο οποίος θεωρείται νόμιμα τυφλός, συνελήφθη την 31η Οκτωβρίου κατηγορούμενος για αντίσταση κατά της αρχής, σύμφωνα με βίντεο που κατεγράφη από τις κάμερες που έφεραν στις στολές τους οι αστυνομικοί οι οποίες καταγράφουν καρέ-καρέ όλα όσα συνέβησαν, αναφέρει το NBC News.

Στο βίντεο των 4 λεπτών, ένας απ΄τους ενστόλους φαίνεται να σταματά τον Χότζες λόγω του παράξενου αντικείμενου που είχε στην πίσω τσέπη του. Στην αναφορά τους έκαναν λόγο για «ασημένιο πιστόλι με λευκή λαβή». Ωστόσο, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το μπαστούνι του.

Ένας από τους ενστόλους ρώτησε τον 61χρονο τι είναι αυτό που έχει στην τσέπη του, με εκείνον να εξηγεί περί τίνος πρόκειται. «Ποιο είναι το πρόβλημα; Είσαι τύραννος;» ρώτησε, απευθυνόμενος στην αστυνομικό.

«Ως σερίφης, αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για αυτό το γεγονός και θέλω να ζητήσω ειλικρινή συγγνώμη στον κ. Χότζες για τις ενέργειες των αστυνομικών μου», είπε ο σεριφης Μαρκ Χάντερ. «Δεν πιστεύω ότι οι πράξεις τους είχαν κακό σκοπό» είπε, αλλά τόνισε πως «ωστόσο, η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη».

Το NBC News δεν γνωρίζει τι προηγήθηκε των γεγονότων στο βίντεο που έδωσε το γραφείο του σερίφη ή αν ήταν μοντάζ. Ο εκπρόσωπος του σερίφη αρνήθηκε την Τετάρτη (9/11) να δώσει επιπλέον σχόλια για το βίντεο.

Ένας εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη διευκρίνισε την Τετάρτη (9/11) ότι θα ζητηθεί από τους αστυνομικούς να εκπαιδευτούν ξανά στα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα