ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/08/2021 14:38 EEST | Updated 03/08/2021 16:57 EEST

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη, συναγερμός για την ηλεκτροδότηση εν μέσω καύσωνα

Διακόπηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας - Μήνυμα από το 112.

Eurokinissi
.

Συνεχίζει να μαίνεται η Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση κοντά στα βασιλικά κτήματα στη Βαρυμπόμπη, δημιουργώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εν μέσω σφοδρού καύσωνα.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Ρόδο, Φθιώτιδα και Μεσσηνία

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σχέδια για την εκκένωση του οικισμού Αδάμες, καθώς και για βιομηχανίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκε προληπτικά και μια κατασκήνωση, με τα 80 περίπου παιδιά να είναι καλά στην υγεία τους. 

Μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στους κατοίκους της περιοχής Μορτερού

Μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλώντας όσους βρίσκονται στην περιοχή Μορτερού βόρεια κόμβου, Ερυθραίας, Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό σπιτιού.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε σε περιοχή Μορτερού βόρεια κόμβου Ερυθραίας Αττικής, κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα, ακολουθείτε οδηγίες αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».
 

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200, ενώ το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο αρχηγός του ΠΣ. Στέφανος Κολοκούρης.

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας λόγω της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από την αστυνομία, η κυκλοφορία διακόπηκε στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της Λυκόβρυσης και στο ρεύμα προς Πειραιά από την έξοδο του Αγίου Στεφάνου.

Παράλληλα η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία λόγω της πυρκαγιάς στους δρόμους: Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία- ταβέρνα Λάμπρος).

Ταυτόχρονα η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν καμινάδες, πόρτες και παράθυρα για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους.

Το μήνυμα ανέφερε: «Επείγουσα ειδοποίηση Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 03-08-2021, 14.25. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Eurokinissi
Eurokinissi

Οπως αναφέρουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, το θετικό είναι ότι δεν φυσάει δυνατός αέρας κάτι που αφήνει ελπίδες να οριοθετηθεί η πυρκαγιά.

 

Σημειώνεται ότι έγιναν και αρκετές εκρήξεις, που μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί από πού προήλθαν κάτι που θα διευκρινιστεί αφού τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Eurokinissi
Eurokinissi

 

Εξαιτίας της φωτιάς εκτός λειτουργίας τέθηκε προσωρινά το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου. Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, επανήλθε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Eurokinissi

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Διαχειριστή, η βλάβη προκάλεσε διαταραχή τάσης με συνέπεια να επηρεαστεί η τροφοδοσία φορτίων της τάξης των 200 MW.

Επισημαίνεται ακόμη ότι δεν υπάρχει ζημιά ή βλάβη στις υποδομές του Συστήματος Μεταφοράς αλλά και ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με την Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση του.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)