Φωτιά στην Ύδρα: Ουδέποτε υπήρξε επαφή πυροσβεστικής με Καζάκους επιχειρηματίες

Το πόρισμα «κόλαφος».
Η θαλαμηγός «Περσεφόνη».
Η θαλαμηγός «Περσεφόνη».
Eurokinissi

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη φωτιά στην Ύδρα που αποδεικνύουν σοβαρές παραλείψεις στους χειρισμούς Πυροσβεστικής και Λιμενικού.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά φέρεται πως προκλήθηκε στην ακτή και όχι από τα βεγγαλικά που θεωρήθηκε αρχικά πως εκτοξεύτηκαν από τη πολυτελή θαλαμηγό με τους Καζάκους επιχειρηματίες.

O υπεύθυνος της Πυροσβεστικής είχε πει πως άφησε τους Καζακστανούς -που επέβαιναν στην θαλαμηγό- να φύγουν καθώς θα έχαναν την πτήση τους, ωστόσο από την εσωτερική έρευνα αποκαλύφτηκε πως το συγκεκριμένο στέλεχος της Πυροσβεστικής που είχε αναλάβει την έρευνα για την φωτιά, δεν ήρθε ποτέ σε επαφή μαζί τους για να τους εξετάσει!

Μάλιστα, προκύπτει πως μέχρι στιγμής, δύο από τους 10 Καζακστανούς είχαν ήδη φύγει από το πρωί, πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά, ωστόσο αυτό δεν είχε αναφερθεί από τον υπεύθυνο της έρευνας και δεν ήταν γνωστό από την αρχή.

Γεγονότα που εγείρουν ερωτήματα αναφορικά με την έρευνα των πρώτων ημερών και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων της.

Το πόρισμα «κόλαφος»

Το «φως» της δημοσιότητας είδε το πόρισμα για τις ευθύνες και τις παραλείψεις για την φωτιά στην Ύδρα, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων

Προκύπτουν τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και η παράληψη καθήκοντος για τον αρχιπύραρχο της Διεύθυνσης αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του πυροσβεστικού σώματος και σε κάποια στελέχη του λιμεναρχείου Ύδρας σύμφωνα με το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας που ολοκληρώθηκε από τη διεύθυνση επισήμανσης των υποθέσεων.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι η πυροσβεστική υπηρεσία Γαλατά ποτέ δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση, παρότι ήταν στον χώρο της ευθύνης της, επίσης, όπως προκύπτει από σχετικά έγγραφα, το λιμεναρχείο Ύδρας ενημερώθηκε μεν από το παραπλέον σκάφος. της θαλαμηγού Περσεφόνης 1 ότι το πλήρωμα ή οι επιβάτες εμπλέκονται στη φωτιά που ξέσπασε, αλλά το σκάφος που έφτασε εκεί ποτέ δεν ακινητοποίησε τη θαλαμηγό και φυσικά ποτέ δεν προέβη σε έρευνα στο σκάφος.

Σε ό,τι αφορά τον αρχιπύραρχο του πυροσβεστικού σώματος, την επόμενη μέρα, στις 22 Ιουνίου, πήγε στη Βουλιαγμένη για να λάβει καταθέσεις από τους 10 επιβάτες, Καζάκους μεγιστάνες, και μετά από μια προφορική εξέταση τους άφησε ελεύθερους για να φύγουν με ιδιωτική πτήση. παρότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι είχαν ενεργό ρόλο. Μάλιστα, ενημέρωσε τον εισαγγελέα αφότου τους είχε αφήσει ελεύθερους.

Πηγή: ΣΚΑΪ, OPEN

Δημοφιλή