ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/01/2021 14:19 EET | Updated 24/01/2021 15:27 EET

Φωτογραφίες: Κοσμοσυρροή στην αγορά

Μεγάλη η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, προκαλώντας ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Eurokinissi
.

Κοσμοσυρροή παρατηρείται στις αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και την Κυριακή, με ανοιχτά προαιρετικά σουπερμάρκετ και λιανεμπόριο- προκαλώντας ανησυχία σχετικά με τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορονοϊού και το ενδεχόμενο νέας έξαρσης. 

Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η κίνηση στην Ερμού, ενώ σε αντίστοιχα επίπεδα είναι η κίνηση και σε εμπορικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Σημειώνεται πως, όπως μετέδωσε το thesstoday.gr, στη Θεσσαλονίκη βλάβη άφησε πολλά καταστήματα χωρίς ρεύμα, με τις εργασίες αποκατάστασης στη συμβολή Τσιμισκή και Αριστοτέλους να προκαλούν προβλήματα στη διέλευση των πολιτών.

Γενικότερα μιλώντας, αν και οι περισσότεροι πολίτες φαίνονται να φορούν μάσκες, προβληματισμοί προκύπτουν ως προς την τήρηση των αποστάσεων. Ένα τρίτο αυστηρό απαγορευτικό lockdown θα ήταν καταστροφικό για όλους, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης σχολιάζοντας τις ουρές και τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε το Σάββατο. «Πρέπει ο καθένας να δείξει αυτοπειθαρχία, να σεβαστεί τον εαυτό του. Μην νομίζει ότι με τα επαναλαμβανόμενα SMS κοροϊδεύει το κράτος, τον εαυτό του κοροϊδεύει» τόνισε κ. Σταμπουλίδης. 

Ανέφερε πάντως ότι υπάρχει δυναμική στην αγορά και ότι η αύξηση πωλήσεων, κυρίως σε υποδήματα και ρούχα ξεπερνάει το 30%. Επίσης, σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις άνοιξαν αλλά μπορούν να κάνουν και χρήση των μέτρων στήριξης, και της επιστρεπτέας και των αναστολών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μόσιαλος: Σωστή η επιλογή να ανοίξουν οικονομικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Yπενθυμίζεται πως τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να είναι ανοικτά έως τις 8 το βράδυ και σχετικά με τις μετακινήσεις υπενθυμίζεται ότι διατηρείται η υποχρέωση αποστολής SMS, με τον αριθμό 2, στο 13033 και ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Εικόνες συνωστισμού έξω από καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

 

Για τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων, το λιανεμπόριο καθώς και τα κομμωτήρια (υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κλπ.) υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 με προαιρετικό διευρυμένο ωράριο από τις 7:00 έως τις 20:00.

Eurokinissi
.
Eurokinissi
.
Eurokinissi
.
Eurokinissi
.
Eurokinissi
.