Freddie Winter: «Αγαπώ την Ελλάδα όσο κανένα άλλο μέρος στον πλανήτη…»

Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.
Archive

Toν γνωρίζω εδώ και εικοσιοκτώ χρόνια - πριν καν γεννηθεί, αφού η μητέρα του (Hillary) τον κουβαλούσε μέσα στην κοιλιά της, όταν άφηνε πίσω μετά του συζύγου της (Martin) την παγερή και μουντή Αγγλία και επισκέπτονταν οικογενειακώς και αδιαλείπτως το Πόρτο-Χέλι, ώστε να επιδοθούν στο αγαπημένο τους σπορ- το αγωνιστικό σκι νερού… Ο υιός τους Freddie, ξεκίνησε όπως ήταν αναμενόμενο να κάνει σκι από μωρό. Ο ίδιος προσφάτως, κατά τη διάρκεια της ακόλουθης συνομιλίας μας, μου θύμισε ότι κάποτε πριν από πολύ καιρό σε ανύποπτο χρόνο, του είπα πως μια μέρα θα γινόταν ένας από τους κορυφαίους σκιέρ του πλανήτη. (Όπερ και εγένετο).

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη με τον Βρετανό νυν Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο σκι νερού Freddie Winter, μέσα από την οποία εξυμνεί την πολύπαθη Ελλάδα και τους Έλληνες ενώ εξηγεί πως η χώρα μας συνέβαλε τα μέγιστα στην καταξίωση του στο διεθνές αθλητικό γίγνεσθαι…

Πώς εμπλέκεται η Ελλάδα στην ανάδειξή σου ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο αγώνισμα του slalom;

«H γένεση της επιτυχίας μου, ασφαλώς απαντάται πριν από πολλά χρόνια, όταν ο πατέρας μου ως νέος επέλεξε το Πόρτο-Χέλι για να επιδίδεται κάθε καλοκαίρι στο αγαπημένο του άθλημα το σκι νερού. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είχε εξελιχθεί σήμερα η ζωή μου, αν είχε κάνει μια διαφορετική επιλογή. Όλα άρχισαν λοιπόν αρκετά χρόνια, προ της υπάρξεώς μου… Επισκέπτομαι την Ελλάδα και το Πόρτο Χέλι από τριών μηνών. Οι γονείς μου έχουν αγοράσει ένα διαμέρισμα και πραγματικά έχω χάσει το μέτρημα, δεν θυμάμαι πόσες φορές έχω έρθει μέχρι σήμερα. Σίγουρα αναρίθμητες… Είναι το μέρος, στο προπονητήριο της «Βερβερόντα» που υπό τις οδηγίες του διεθνώς καταξιωμένου τεχνικού Δημήτρη Κουρούνη, μυήθηκα από παιδάκι στο αγώνισμα του slalom και έτσι άρχισαν όλα…»

Ωστόσο επιμένεις στην Αργολίδα και το Πόρτο-Χέλι, ακόμη και σήμερα που συγκαταλέγεσαι στους κορυφαίους σκιέρ του πλανήτη…

«Είναι σαν το δεύτερο σπίτι μου… Δεν έχει να κάνει μόνο με το επίπεδο της συγκεκριμένης σχολής που είναι υψηλό και συνέβαλε τα μέγιστα στην αγωνιστική μου πορεία… Σε όλα τα υπόλοιπα μέρη του κόσμου όπου διαμένω και προπονούμαι κατά διαστήματα, πηγαίνω από την προπόνηση στο ξενοδοχείο και από το ξενοδοχείο στην προπόνηση. Η Ελλάδα είναι τόσο άνετη και ενδιαφέρουσα. Σκεφτείτε ότι κυκλοφορώ με το ποδήλατο στο Πόρτο- Χέλι, πραγματικά ξένοιαστος. Λατρεύω τον ήλιο σας, το φαγητό σας το οποίο εκτιμώ ως το καλύτερο του κόσμου. Έχω αποκτήσει κοινωνικές συναναστροφές και είμαι τόσο στενά συνδεδεμένος με τους φίλους μου εδώ-κάτι που δεν θα άλλαζα με τίποτα… Μένω στις ΗΠΑ εννέα μήνες το χρόνο, επιστρέφω στην Ευρώπη τους καλοκαιρινούς μήνες, φυσικά αγαπώ την πατρίδα μου την Αγγλία, όμως πάντα έχω στην σκέψη μου την Ελλάδα και ασφαλώς το Πόρτο-Χέλι… Όποτε καταφέρνω να έρθω, αποκτώ ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπό μου… Πραγματικά αγαπώ τη χώρα σας και αυτό το μέρος όσο κανένα άλλο στον πλανήτη…»

Archive

Είναι γνωστό σε εμάς τους παλιότερους, ότι η μητέρα σου έκανε σκι ενώ κυοφορούσε εσένα… Προφανώς έτυχες της ευεργετικής επίδρασης της Προγεννητικής Αγωγής και έγινες παγκόσμιος πρωταθλητής;

«’Όχι, ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Η μητέρα μου έκανε σκι ενώ ήμουν στην κοιλιά της απλά γιατί το ήθελε… Κάποια στιγμή σταμάτησε, γιατί ο γιατρός της είπε ότι ήταν επικίνδυνο όχι τόσο για εμένα ως έμβρυο, αλλά κυρίως για την ίδια… Αν επέδρασε καταλυτικά στην εξέλιξή μου ως αθλητής, η μέθοδος της ευγονικής, αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζω…»

Ποια είναι η σχέση σου με τον Δημήτρη Κουρούνη;

«Πολλές φορές συγκρουσιακή και άλλες τόσες στενή… Ήταν σαν δεύτερος πατέρας για εμένα. Κάποιες στιγμές με τρελαίνει με αυτά που λέει, αλλά ορισμένες στιγμές τον αγαπώ μέχρι θανάτου…»

Μαζί με τον Δημήτρη Κουρούνη
Archive
Μαζί με τον Δημήτρη Κουρούνη

Ποια είναι η συμβολή του ανωτέρω έλληνα προπονητή στην παγκόσμια καταξίωση σου στο χώρο του σκι νερού;

«Είναι από αυτούς τους προπονητές που τα δίνει όλα στον αθλητή του. Παθιάζεται με αυτό που κάνει και στο μεταδίδει. Προσωπικά για εμένα έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην μέχρι τώρα αθλητική μου καριέρα, αφού πολλές φορές κατάφερε να με «ξεκολλήσει» και να μου αλλάξει επίπεδο σχετικά με την τεχνική… Ενδιαφερόταν πραγματικά για την πρόοδο μου και αυτό το εισέπραττα και συναισθηματικά… Έχει «μάτι» και την ικανότητα να πει στον καθένα το κάτι παραπάνω… Είναι καταπληκτικός. Στα υψηλά επίπεδα η προπονητική έχει διάλογο και αντίλογο. Μπορεί σε κάποια σημεία να διαφωνούσαμε όμως στο τέλος τα «βρίσκαμε» με απτά αποτελέσματα…»

Τελικά κατάφερες πέρσι να στεφτείς στη Γαλλία Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία Ανδρών. Αν και τελευταία υπέστης ένα σοβαρό τραυματισμό δείχνεις ότι επανήλθες… Ποιοί είναι οι επόμενοι αγωνιστικοί σου στόχοι;

«Καταρχήν θέλω διακαώς να κερδίσω και το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που αναμένεται να διεξαχθεί του χρόνου στην Μαλαισία. Επίσης να πάρω και το υψηλού κύρους «Moomba Masters» που θα γίνει στην Αυστραλία, τους «Παναμερικάνικους» που είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας, αφού συμμετέχουν όλα τα κορυφαία ονόματα των ΗΠΑ.. Για να είμαι ειλικρινής τα θέλω όλα… Επιθυμώ να αφήσω εποχή στο άθλημα…»

Και από την επίτευξη ενός Παγκοσμίου ρεκόρ θα έλεγα πως δεν είσαι μακριά…

«Σίγουρα είμαι κοντά, αλλά μέχρι να το «σπάσω» είμαι… μακριά..Είναι μέσα στους επιτελικούς μου στόχους και θα προσπαθήσω να το καταρρίψω, αν και ο ανταγωνισμός είναι ιδιαιτέρως σκληρός σε αυτό το επίπεδο…»

Τι είναι για σένα το σκι νερού;

«Αναμφισβήτητα είναι όλη μου η ζωή… Δεν θα μπορούσα να φανταστώ την καθημερινότητά μου χωρίς αυτό… Από τότε που ήμουν παιδί, το σχολείο, οι εξετάσεις ακόμη και το Πανεπιστήμιο που τελείωσα, απλώς υπήρχαν από δίπλα… Είχε πλάκα γιατί μέχρι τα είκοσι ένα, δεν «τραβούσα» και πολύ, σε σημείο που αρκετοί δεν πίστευαν ότι θα έφτανα σε τέτοια επίπεδα. Πείσμωσα, συγκεντρώθηκα απόλυτα και τελικά με συστηματική δουλειά και επιμονή τα κατάφερα… Το σκι νερού είναι τρόπος ζωής για εμένα, αφού θέτω κάθε ημέρα ολοένα και υψηλότερους αγωνιστικούς στόχους…»

Archive

Να κλείσουμε την συνέντευξη με μια πιο «ελαφρά» αλλά ενδιαφέρουσα ερώτηση… Θεωρείσαι πολύ ελκυστικός από το γυναικείο φύλο… Με τις ελληνίδες όμως, πως τα πας;

«Είχα συνάψει προσωπική σχέση με ορισμένες ενδιαφέρουσες και πραγματικά όμορφες ελληνίδες στο παρελθόν. Τις θεωρώ πολύ sexy τις περισσότερες, όμως τώρα τελευταία, δεν τα πάω και τόσο καλά… (ΓΕΛΙΑ) Σαν να το έχω «χάσει»… Ειδικά αυτές τις ημέρες εδώ στο Πόρτο-Χέλι καλύτερα να μην το συζητήσουμε καθώς έχω υποστεί πανωλεθρία… Πέφτω όλο σε «τοίχους…»

Ο Κώστας Πρώιμος (στ΄αριστερά) με τονFreddie Winter
Archive
Ο Κώστας Πρώιμος (στ΄αριστερά) με τονFreddie Winter

*Η Συνέντευξη έγινε λίγες ώρες πριν το ξέσπασμα των φονικών πυρκαγιών στο «Μάτι» Αττικής.