Φρίκη στην Ιαπωνία: Υπολείμματα αρουραίου βρέθηκαν σε συσκευασμένες φέτες ψωμιού

Ανακαλούνται χιλιάδες συσκευασίες από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
via Associated Press

Συσκευασμένες φέτες ψωμιού αποσύρονται από τα ράφια των καταστημάτων στην Ιαπωνία, αφότου βρέθηκαν τα λείψανα ενός «μικρού ζώου» που πιστεύεται ότι ήταν ένας αρουραίος.

Η παραγωγή του ψωμιού σταμάτησε σε εργοστάσιο του Τόκιο, με 104.000 συσκευασίες να ανακαλούνται, σύμφωνα με την Pasco Shikishima Corp. Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη και υποσχέθηκε αποζημίωση.

«Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ενισχύσουμε τους ποιοτικούς μας ελέγχους, ώστε αυτό να μην συμβεί ποτέ ξανά. Ζητούμε την κατανόησή σας και τη συνεργασία σας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της αυτή την εβδομάδα η εταιρεία.

Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον δύο άτομα που αγόρασαν το ψωμί στην επαρχία Γκούνμα, βορειοδυτικά του Τόκιο, παραπονέθηκαν στην εταιρεία ότι βρήκαν «μέρη τρωκτικού» στο ψωμί τους.

Η εταιρεία, με έδρα την πόλη Ναγκόγια, στην κεντρική Ιαπωνία, φτιάχνει επίσης ψωμάκια, κουλούρια και μάφιν.

Η Ιαπωνία διαθέτει υψηλά πρότυπα ασφάλειας τροφίμων. Ωστόσο, έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα πρόσφατα, συμπεριλαμβανομένων 1.000 μαθητών που δηλητηριάστηκαν από γάλα και δύο ανθρώπων που αρρώστησαν αφού έφαγαν μπριζόλα σε ένα εστιατόριο - αμφότερα τα περιστατικά σημειώθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Εκτεταμένη τροφική δηλητηρίαση από προϊόν συμπληρώματος υγείας υπήρξε τον Μάρτιο, κοστίζοντας τη ζωή σε πέντε ανθρώπους.

Δημοφιλή