Φρίκη στο Τορόντο: Οχτώ έφηβες κατηγορούνται για τη δολοφονία 59χρονου

Από τις συλληφθείσες, οι τρεις είναι 13 ετών, οι τρεις 14 και οι άλλες δύο 16 χρονών.
Graffizone via Getty Images

Οχτώ έφηβες, που φέρεται να γνωρίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορούνται για τη δολοφονία ενός άνδρα, 59 ετών, που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο κέντρο του Τορόντο.

Από τις συλληφθείσες, οι τρεις είναι 13 ετών, οι τρεις 14 και οι άλλες δύο 16 χρονών.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι ανήλικες επιτέθηκαν στον στον άνδρα και τον μαχαίρωσαν, σε πλατεία κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (18/12).

Η αστυνομία δεν έχει κατονομάσει το θύμα, αλλά ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι πρόκειται για άνδρα που πρόσφατα εντάχθηκε στο σύστημα των καταφυγίων για άστεγους, αναφέρει η Guardian.

«Έχει μία πολύ υποστηρικτική οικογένεια στην περιοχή, οπότε δεν θα τον αποκαλούσα απαραίτητα άστεγο, ίσως απλά πρόσφατα τον χτύπησε η κακή τύχη», δήλωσε ο αστυνομικός Τέρι Μπράουν, του τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Οι έφηβες εκτιμάται ότι επιτέθηκαν στο θύμα και το μαχαίρωσαν έπειτα από καβγά ο οποίος ξεκίνησε όταν ένα από τα κορίτσια προσπάθησε να πάρει αλκοόλ από τον άνδρα, δήλωσαν στο CTV News αυτόπτες μάρτυρες.
Το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, με σοβαρά τραύματα, όμως κατέληξε έπειτα από λίγη ώρα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τις ανήλικες κοντά στο σημείο της επίθεσης, αφού μίλησαν με μάρτυρες. Νωρίτερα την ίδια νύχτα, οι συλληφθείσες είχαν εμπλακεί σε άλλο καβγά, ανέφερε η αστυνομία δίχως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Μπράουν είπε ότι οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι εμπλεκόμενες στην επίθεση γνωρίστηκαν στα social media και προέρχονται από διάφορες περιοχές της πόλης, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές γιατί συναντήθηκαν εκείνο το βράδυ.
Οι τρεις από αυτές είχαν παλιότερα «επαφή» με την αστυνομία ενώ οι υπόλοιπες δεν είχαν απασχολήσει τις αρχές.

Οι συλληφθείσες παραμένουν υπό κράτηση και θα παρουσιαστούν ενώπιον δικαστηρίου στις 29 Δεκεμβρίου.

Δημοφιλή