ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/12/2017 08:04 EET

«Φρούριο» η Κομοτηνή: Τεταμένο το κλίμα λίγο πριν την επίσκεψη Ερντογάν

George Vitsaras / SOOC

Στην Κομοτηνή πλέον εστιάζεται η προσοχή των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., που έχουν επιφορτιστεί με τα μέτρα ασφαλείας κατά την παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα. 

Πρωταρχικός στόχος των αστυνομικών δυνάμεων είναι να μην μπορέσουν να πλησιάσουν τον Τούρκο πρόεδρο ομάδες διαδηλωτών, που εναντιώνονται στην επίσκεψή του στη Θράκη. Την ίδια ώρα, όμως, σχεδιασμός υπάρχει και για τους οπαδούς του Ερντογάν, που προγραμματίζουν να τον υποδεχθούν μετά βαΐων και κλάδων. Οι Αρχές θέλουν να αποκλείσουν την πιθανότητα να παρεισφρήσει στους οπαδούς του προέδρου, κάποιοι εκ των οποίων μπορεί να μεταβούν στην Κομοτηνή και από τις γύρω περιοχές, τυχόν επικίνδυνο άτομο.

Και μέσα σε όλα αυτά η Αστυνομία θα πρέπει να μεριμνήσει προκειμένου οι οπαδοί του Τούρκου προέδρου να μην έρθουν σε επαφή με αυτούς που εναντιώνονται στην επίσκεψη. Στην Κομοτηνή επί ποδός βρίσκεται το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων της Θράκης, ενώ αστυνομικοί από «ειδικές υπηρεσίες» έχουν ταξιδέψει εκεί τόσο από τη Θεσσαλονίκη όσο και από την Αθήνα. Την ίδια ώρα, στην Κομοτηνή βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες πράκτορες της MIT και σωματοφύλακες του Τούρκου προέδρου, που «αποστειρώνουν» όλους τους χώρους στους οποίους θα βρεθεί σήμερα Παρασκευή ο Ερντογάν.

Η Κομοτηνή θα θυμίζει φρούριο μέχρι και την αποχώρηση του. Το κλίμα από χθες Πέμπτη είναι ήδη ηλεκτρισμένο, καθώς άγνωστοι έγραψαν συνθήματα σε σπίτια μειονοτικών και πέταξαν φέιγ βολάν σε χωριά της Ροδόπης και της Ξάνθης που έγραφαν «Ο Ερντογάν θα φύγει. Εσύ και αύριο εδώ θα είσαι».