ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/05/2018 10:47 EEST | Updated 03/05/2018 10:55 EEST

«Φρούριο» η Μυτιλήνη για την επίσκεψη του Τσίπρα

Eurokinissi

«Φρούριο» θυμίζει σήμερα η πόλη της Μυτιλήνης για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το 14ο Αναπτυξιακό Συνέδριο βορείου Αιγαίου.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες σχεδίασαν τα μέτρα ασφαλείας με γνώμονα τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί. Υπόψη τους έλαβαν, μεταξύ άλλων, τη δράση ακροδεξιών κύκλων, που πρόσφατα, μάλιστα, πραγματοποίησαν επιδρομές σε βάρος μεταναστών στην πλατεία Σαπφούς στο κέντρο της Μυτιλήνης. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να αμαυρωθεί η  παρουσία του πρωθυπουργού στη Λέσβο από επεισόδια και έτσι αποφασίστηκε η μετακίνηση δεκάδων αστυνομικών από την Αθήνα.

Βασικός στόχος των δυνάμεων θα είναι να κρατηθούν σε απόσταση από το κυβερνητικό κλιμάκιο τυχόν ακραίες ομάδες. Για το λόγο αυτό στη Μυτιλήνη θα βρίσκονται, εκτός από τους αστυνομικούς-συνοδούς του κ. Τσίπρα, έξι διμοιρίες των ΜΑΤ, άνδρες της Ασφάλειας με πολιτικά, ομάδες ΟΠΚΕ και αστυνομικοί από τις τοπικές υπηρεσίες.

Αναλυτικότερα, περίπου 160 αστυνομικοί θα λάβουν μέρος στα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της πόλης. Ανάμεσά τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Οι αστυνομικοί έχουν ήδη ελέγξει τα σημεία από τα οποία θα περάσει η αυτοκινητοπομπή του πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας θα δώσει ομιλία στις 19:00 το απόγευμα στην αυλή της Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής. Την ώρα της ομιλίας προγραμματίστηκε συγκέντρωση από το συντονιστικό όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου.

Συγκεκριμένα, οι φορείς του νησιού διαμαρτύρονται για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και για τη συμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.