H στιγμή του τερματισμού στον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης παρέα με την πιο κεφάτη running team

Η ομάδα της IKEA όχι μόνο τερμάτισε, αλλά ενίσχυσε για μία ακόμα χρονιά το Πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς».

Κατηφορίζοντας το πρωί προς το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, καταλάβαινε κανείς πως δεν ήταν μια Κυριακή σαν όλες τις άλλες. Κόσμος ντυμένος με αθλητικά, με μπουκαλάκια νερό ανά χείρας και καπελάκια στο κεφάλι, κορίτσια με κοτσίδες και ορισμένοι με μετάλλια περασμένα στον λαιμό τους. Οι πρώτοι δρομείς των 10 χιλιομέτρων είχαν ήδη τερματίσει και ο κόσμος που θα συμμετείχε στον δρόμο υγείας των 5 χιλιομέτρων έψαχνε να βρει ένα δροσερό μέρος να βολευτεί. Ανάμεσά τους ξεχώριζαν τα κίτρινα μπλουζάκια που φορούσαν όσοι θα έτρεχαν με την ΙΚΕΑ Running Team, το περίπτερο της οποίας έσφυζε από θετική ενέργεια, καθώς όχι μόνο πρόσφερε σκιά, αλλά φιλοξενούσε και την πιο κεφάτη παρέα: Ρούλα Ρέβη, Αποστόλης Τότσικας, Μάνος Γαβράς, Θοδωρής Μαραντίνης, Ευαγγελία Τσιορλίδα, Τόνια Σωτηροπούλου και Γιώργος Λέντζας, αφού προπονήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με τον επίσημο coach της ομάδας, τον Βαγγέλη Ζαρουχλιώτη (ο οποίος έτρεχε στα 42 χιλιόμετρα!), ήταν πλέον πανέτοιμοι να βρεθούν στην αφετηρία.

Η ΙΚΕΑ συμμετείχε για 5η συνεχή χρονιά στον Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ με την ΙΚΕΑ Running Team και όπως είπαν στη HuffPost Greece τα επώνυμα μέλη της ήταν πολύ μεγάλη η χαρά τους να συμμετέχουν στην IKEA Running Team. «Ένα αγαπημένο brand που μας συγκέντρωσε σήμερα εδώ για να ενισχύσουμε το πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας «Σταθμοί Χαράς». Τα τελευταία χρόνια η ΙΚΕΑ εξοπλίζει και διαμορφώνει δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και μέσω της συμμετοχής μας στο Μαραθώνιο ενισχύει το πρόγραμμα αυτό!» Πράγματι, από το 2013, στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS, έχουν εξοπλιστεί και διαμορφωθεί συνολικά 54 δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα, για περισσότερα από 2.000 παιδιά.

«Δεν θα μπορούσα να αρνηθώ να συμμετάσχω αφού πρόκειται για τα παιδιά» ήταν η κλασική απάντηση όταν ρωτούσαμε τα μέλη της IKEA Running Team πώς το πήραν απόφαση να τρέξουν. Τα παιδιά άλλωστε ήταν παρόντα και στο περίπτερο, καθώς υπήρχε όχι μόνο Photobooth, αλλά και κεράσματα και παιδική απασχόληση. «Τα παιδιά είναι το μέλλον. Σε αυτά πρέπει να επενδύσουμε σήμερα για να υπάρχει ένα καλύτερο αύριο. Όταν ενημερώθηκα για το πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς» σκέφτηκα πως γίνεται ακριβώς αυτό. Η ΙΚΕΑ επενδύει στα παιδιά προσφέροντάς τους ένα πιο όμορφο και λειτουργικό περιβάλλον για να περάσουν την ημέρα τους» μας δήλωσαν τα μέλη της ομάδας, για να προσθέσουν «Δεχθήκαμε λοιπόν με μεγάλη χαρά την πρόσκληση να συμμετάσχουμε στην ομάδα αυτή ενισχύοντας το πρόγραμμα.

Παράλληλα, ο αθλητισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη ζωή ενός ανθρώπου, είναι ωραίο να βλέπεις τόσο πολύ κόσμο να συμμετέχει. Είναι σημαντικό να ξεκινήσεις άσχετα με το αν θα τερματίσεις. Σήμερα είδαμε εδώ οικογένειες, γονείς με παιδιά να συμμετέχουν μαζί και αυτό είναι το σημαντικό, να δείξουμε στα παιδιά το δρόμο για τον αθλητισμό».

Τα μέλη της ομάδας έκαναν μια στάση στο stage που είχε στηθεί στην αφετηρία, και αφού όλοι τους συνομίλησαν στο μικρόφωνο με τον παρουσιαστή της εκδήλωσης, έβγαλαν φωτογραφίες και αντάλλαξαν σχόλια με τα υπόλοιπα μέλη της IKEA Running team! Στον τερματισμό μπορεί να ήταν ελαφρώς λαχανιασμένοι, αλλά όταν τους ρωτήσαμε για τις σκέψεις που έκαναν λίγο πριν την έναρξη δεν δίστασαν να μας απαντήσουν πως το μόνο που τους απασχολούσε ήταν να έχουν έναν καλό αγώνα, χωρίς άγχος γιατί σημασία έχει η προσπάθεια και όχι το αποτέλεσμα. «Στόχος μου ήταν να το χαρώ και να εμψυχώσω και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που έτρεχαν μαζί μας. Η IKEA Running Team είχε μία ομάδα περίπου 1.000 μελών, χαρήκαμε που βρεθήκαμε στην αφετηρία όλοι μαζί και είχαμε μια μεγάλη ομάδα».

Δίπλα μας, μία παρέα μικρών παιδιών με το χαρακτηριστικό κίτρινο μπλουζάκι, συζητούσε δυνατά για την εμπειρία που μόλις είχε ζήσει.

Παράλληλα όμως, παρακολουθώντας κανείς τα γέλια και τις γκριμάτσες τους, καταλαβαίνει πως για το Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας της ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS «Σταθμοί Χαράς»– και κατ’ επέκταση για τα παιδιά- αξίζει το κάθε χιλιόμετρο που διανύουμε. Περπατώντας, ή και τρέχοντας!