Ιαπωνία: Συνελήφθη γυναίκα και οι γονείς της για αποκεφαλισμό- έκρυβαν το κεφάλι σπίτι τους

Το ακέφαλο πτώμα του 62χρονου είχε βρεθεί σε δωμάτιο ξενοδοχείου.
ampueroleonardo via Getty Images

Η ιαπωνική αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε μια γυναίκα και τους γονείς της στο πλαίσιο υπόθεσης αποκεφαλισμού σε δημοφιλή περιοχή νυχτερινής διασκέδασης στην πόλη Σαπόρο της Ιαπωνίας, όπου τρεις εβδομάδες πριν βρέθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου ένας αποκεφαλισμένος άνδρας.

Η αστυνομία του Χοκάιντο είπε την Τρίτη πως συνέλαβε τη Ρούνα Ταμούρα, 29 ετών, και τον πατέρα της, Ουσάμου Ταμούρα, έναν 59χρονο ψυχίατρο, την προηγούμενη ημέρα λόγω υποψιών για συνωμοσία με σκοπό τον αποκεφαλισμό του θύματος σε δωμάτιο ξενοδοχείου και τη μεταφορά του κομμένου κεφαλιού τη νύχτα της 1ης προς 2α Ιουλίου. Το κεφάλι του θύματος, του 62χρονου Χιτόσι Ούρα, ήταν εξαφανισμένο.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι των υπόπτων την Τρίτη και συνέλαβε επίσης τη μητέρα της υπόπτου, Χιρόκο Ταμούρα, 60 ετών, λόγω υποψιών για συνωμοσία με την οικογένειά της στη μεταφορά και τη διατήρηση του κεφαλιού στο σπίτι.

Η αστυνομία δεν είπε ακριβώς πώς συνεργάστηκαν ο πατέρας και η κόρη. Η αστυνομία διερευνά ακόμα το κίνητρο και αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν η γυναίκα και το θύμα γνωρίζονταν. Επίσης, ανέφερε πως η Ρούνα ενδεχομένως να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. ΜΜΕ μετέδωσαν, επικαλούμενα γείτονες, πως είχε δυσκολίες στο σχολείο και ήταν μοναχική από την παιδική της ηλικία.

Το Kyodo News και άλλα ΜΜΕ μετέδωσαν πως το θύμα και ένα άλλο άτομο που θεωρείται ότι ήταν η Ρούνα Ταμούρα πήγαν σε ξενοδοχείο στην περιοχή Σουσουκίνο, γνωστή για ξενοδοχεία ημιδιαμονής. Περίπου τρεις ώρες αργότερα εθεάθη να φεύγει ένα άτομο μόνο, με μια μεγάλη βαλίτσα. Το άτομο που συνόδευε το θύμα φορούσε ανοιχτόχρωμα γυναικεία ρούχα και ένα πλατύγυρο καπέλο όταν μπήκε στο ξενοδοχείο, μα ήταν ντυμένο στα μαύρα όταν έφυγε, είπε το Kyodo, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Το πτώμα βρέθηκε αργότερα, στις 2 Ιουλίου, από εργαζόμενο στο ξενοδοχείο που πήγε να ελέγξει το δωμάτιο επειδή κανείς δεν είχε κάνει checkout ως το απόγευμα. Βρήκε το πτώμα στη μπανιέρα, σύμφωνα με αναφορές στα ΜΜΕ.

Με πληροφορίες από Associated Press

Δημοφιλή