Τρίγωνο της Αλάσκας: Το «καταραμένο» τρίγωνο που έχουν εξαφανιστεί 20.000 άνθρωποι

Πιο επικίνδυνο και από το Τρίγωνο των Βερμούδων.
Kyle Ledeboer/ Ascent Xmedia via Getty Images

Η ιστορία του τριγώνου των Βερμούδων με τους θρύλους και τα μυστήρια που το συνοδεύουν είναι λίγο πολλοί γνωστή στους περισσότερους. Γνωρίζατε, ωστόσο, ότι υπάρχει ακόμη ένα, εξίσου, τρομακτικό και μυστήριο τρίγωνο;

Το Τρίγωνο της Αλάσκας εκτείνεται σε τέσσερις από τις πολιτείες της Αλάσκας. Περιλαμβάνει και μία μεγάλη έκταση γης από το Juneau και το Yakutat στα νοτιοανατολικά, την οροσειρά Barrow στα βόρεια και το Anchorage στο κέντρο της Πολιτείας, αναφέρει το iflscience.

Το ποικιλόμορφο και ανέγγιχτο τοπίο της Αλάσκας κρύβει ένα μεγάλο μυστήριο στα σωθικά του. Ένα μεγάλο μυστήριο που έχει προβληματίσει ακόμη και τις τοπικές αρχές και φυσικά έχει γεννήσει πολλές ιστορίας συνομωσίας.

Εκτιμάται ότι πάνω από 20.000 άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί σε αυτή την τεράστια λωρίδα γης από τις αρχές της δεκαετίας του 1970. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο αραιοκατοικημένη είναι η περιοχή, αυτό είναι ένα συγκλονιστικά υψηλό ποσοστό. Για ολόκληρη την Αλάσκα, υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο εξαφανίζονται 2.250 άνθρωποι κάθε χρόνο, διπλάσιοι από τον εθνικό μέσο όρο.

Μερικοί από τους πιο γνωστούς ανθρώπους που εξαφανίστηκαν στο Τρίγωνο της Αλάσκας είναι ο Thomas Hale Boggs και ο Nick Begich, μέλος του Κογκρέσου της Αλάσκας. Οι δύο πολιτικοί εξαφανίστηκαν στις 16 Οκτωβρίου 1972, ενώ πετούσαν με ένα ελαφρύ αεροσκάφος από το Anchorage στο Juneau μαζί με τον βοηθό του Begich, Russell Brown, και τον πιλότο, Don Jonz.

Εκείνη την εποχή, οι διασώστες «κίνησα γη και ουρανό» για να βρεθούν οι τέσσερις αγνοούμενοι, αλλά ούτε τα πτώματα ούτε το αεροπλάνο ανακαλύφθηκαν ποτέ. Δεδομένων αυτών των μυστηριωδών συνθηκών, το περιστατικό πυροδότησε μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας. Ο Boggs ήταν μέλος της Επιτροπής Warren, του επίσημου οργάνου που συστάθηκε για να διερευνήσει τη δολοφονία του JFK, και φέρεται να διαφώνησε με πολλά από τα ευρήματα της ομάδας.

Μια δεύτερη περίπτωση εξαφάνισης είναι αυτή του Gary Frank Sotherden. Ο Gary, ήταν ένας 25χρονος Νεοϋορκέζος που πήγε στην Αλάσκα για κυνήγι, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στην πόλη του. Το καλοκαίρι του 1997, ένας κυνηγός βρήκε ένα ανθρώπινο κρανίο κατά μήκος του ποταμού Porcupine στη βορειοανατολική Αλάσκα, από το οποίο ανακτήθηκε DNA το 2022. Οι Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κρανίο ανήκε στον Sotherden, ο οποίος πιθανότατα πέθανε αφού πάλεμε με μια αρκούδα.

Δημοφιλή