Ινδία: Βιασμός και άγριος φόνος τουρίστριας που είχε ταξιδέψει προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα ψυχολογικά της προβλήματα

|
coldsnowstorm via Getty Images

Μια τουρίστρια η οποία είχε πάει στην Κεράλα της Ινδίας προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα ψυχολογικά της προβλήματα, βιάστηκε και δολοφονήθηκε με φρικτό τρόπο, ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας.

Το πτώμα της βρέθηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης, με κομμένο το κεφάλι σε δάσος τον προηγούμενο μήνα. Έχουν συλληφθεί δύο άνδρες, οι οποίοι φέρονται την παραπλάνησαν, τη νάρκωσαν και τη βίασαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιρλανδικού Independent, το θύμα ήταν η 33χρονη Λίγκα Σκρομάνε, Λετονή κάτοικος Δουβλίνου, και θεωρείται πως οι δύο κατηγορούμενοι- ένας 24χρονος και ένας 28χρονος- την παραπλάνησαν ώστε να πάει μαζί τους σε ένα απομονωμένο, δασώδες σημείο, όπου τη νάρκωσαν και στη συνέχεια προέβησαν σε σεξουαλική επίθεση και τη στραγγάλισαν, ενώ στη συνέχεια έστησαν τη σκηνή του εγκλήματος έτσι ώστε να φανεί σαν αυτοκτονία.

Όπως αναφέρουν οι Irish Times, εκτιμάται πως οι δύο άνδρες υποκρίθηκαν πως ήταν οδηγοί τουριστών.

Η Σκρομάνε, που ήταν Λετονή η οποία ζούσε στην Ιρλανδία εδώ και πέντε χρόνια, εξαφανίστηκε στις 14 Μαρτίου. Είχε ταξιδέψει στην Κεράλα στις 3 Φεβρουαρίου με την αδελφή της Ίλζε, και τον φίλο της, Άντριου Τζόρνταν, και ήλπιζαν ότι, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα έξι εβδομάδων με το σύστημα αγιουρβέντα (μια ολιστική ινδική θεραπεία με βότανα, σπόρους, διαλογισμό και γιόγκα) θα βοηθούσε την 33χρονη, που είχε υποστεί νευρικό κλονισμό τον προηγούμενο Αύγουστο. Εξαφανίστηκε στις 14 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το CBS News, το πτώμα της βρέθηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης στις 20 Απριλίου και ταυτοποιήθηκε συγκρίνοντας το DNA με αυτό της αδερφής της.

Όπως ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κεράλα στο CBS News, οι δύο ύποπτοι - που είναι γνωστοί στις αρχές για ναρκωτικά- την σκότωσαν επειδή αντιστεκόταν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επίθεσης, στην οποία προέβησαν αφού πρώτα της είχαν δώσει κάνναβη.

Στη συνέχεια φέρονται να την κρέμασαν ανάποδα από δέντρο για να φανεί αυτοκτονία, ωστόσο μετά από μερικές ημέρες, λόγω της αποσύνθεσης, το κεφάλι κόπηκε και αποχωρίστηκε από το σώμα της.