ΔΙΕΘΝΕΣ
30/09/2018 11:14 EEST | Updated 30/09/2018 11:17 EEST

Ινδονησία: Τουλάχιστον 830 νεκροί, φόβοι για χιλιάδες παγιδευμένους στα συντρίμμια

Antara Foto Agency / Reuters

Σε τουλάχιστον 832 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό και το τσουνάμι στη νήσο Σουλαουέζι της Ινδονησίας, ανακοίνωσε σήμερα η ινδονησιακή υπηρεσία διαχείρισης των καταστροφών, η οποία διευκρίνισε ότι τώρα αποτιμά πως η περιοχή που επλήγη είναι μεγαλύτερη από αυτό που πίστευε αρχικά. Όπως έγινε γνωστό, 821 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Palu. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πολλοί άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν από τον σεισμό των 7,5 βαθμών που σημειώθηκε την Παρασκευή και προκάλεσε στη συνέχεια τσουνάμι με κύματα που έφταναν ακόμη και τα έξι μέτρα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Σουτόπο Πούρουο Νουγκρόχο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Antara Foto Agency / Reuters
Antara Foto Agency / Reuters

Υπενθυμίζεται ότι, το 2004, μεγάλος σεισμός που σημειώθηκε ανοικτά της νήσου Σουμάτρα προκάλεσε τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 226.000 άνθρωποι σε 13 χώρες, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 120.000 στην Ινδονησία.

Ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα Κυριακή τα κέντρα όπου μεταφέρθηκαν οι εκτοπισμένοι στο Παλού. Ο αντιπρόεδρος της χώρας Γιουσούφ Κάλα είπε πως οι νεκροί μπορεί να φθάσουν τις χιλιάδες.