Ιωάννινα: Φωτιά στις φοιτητικές εστίες – Φοιτήτρια σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα

Όλοι οι υπόλοιποι φοιτητές εκκένωσαν το κτίριο με ασφάλεια κι είναι καλά στην υγεία τους.
Μεγάλη αναστάτωση από την πυρκαγιά στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Μεγάλη αναστάτωση από την πυρκαγιά στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
epirusgate.gr

Πανικός επικράτησε τα ξημερώματα της Τετάρτης στις φοιτητικές εστίες στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε δωμάτιο του τρίτου ορόφου. Όλοι οι φοιτητές απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και έχει γίνει κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.Άννα Μπατιστάτου βρέθηκε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και μερίμνησε για τους πενήντα και πλέον φοιτητές που βρέθηκαν εκτός δωματίων, λόγω των καπνών και του κινδύνου να φτάσει η φωτιά και σε διπλανά δωμάτια.

Οι φοιτητές που διαμένουν στο συγκεκριμένο συγκρότημα κατοικιών μεταφέρθηκαν στο χώρο του γυμναστηρίου του Πανεπιστημίου, ώστε να είναι ασφαλείς .

Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate.gr έχουν καεί τρία δωμάτια και ο 3ος όροφος έπαθε μεγάλη ζημιά γιατί άνοιξε το σύστημα κατάσβεσης στους κοινόχρηστους και πλημμύρισε ο 3ος όροφος του Γ′ κτηρίου.

epirusgate.gr

Τέσσερα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα επιχείρησαν στο συμβάν και πολύ σύντομα έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε στο νοσοκομείο μια φοιτήτρια με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Γραφείο της Πυροσβεστικής προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Δημοφιλή