Ιπτάμενοι στρατιώτες: Δοκιμή όπλου σε ιπτάμενη στολή τζετ (βίντεο)

Αναρτήθηκε από τον ιδρυτή της Gravity Industries, Ρίτσαρντ Μπράουνινγκ.
.
.
https://www.tiktok.com/@richardmbrowning

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok ο ιδρυτής της Gravity Industries, Ρίτσαρντ Μπράουνινγκ, δείχνει μια δοκιμή (με πραγματικά πυρά) ενός όπλου που φοριέται στον ώμο και ακολουθεί την κίνηση του κεφαλιού του χειριστή για την ιπτάμενη στολή τζετ του (τύπου «Iron Man»).

Το βίντεο δείχνει έναν χειριστή/ πιλότο να αιωρείται και να ρίχνει βολές στο νερό, εξισορροπώντας τη στολή απέναντι στο «κλώτσημα» του όπλου, το οποίο ακολουθεί τις κινήσεις του κεφαλιού του με μικρή καθυστέρηση.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του New Atlas, η Gravity προσβλέπει ξεκάθαρα σε στρατιωτικούς πελάτες: Το 2021 είχε δείξει βίντεο με άσκηση όπου Βρετανοί πεζοναύτες επιβιβάζονταν σε πλοίο εν πλω χρησιμοποιώντας την εν λόγω στολή.

Ο χειριστής μιας συγκεκριμένης στολής έχει τα χέρια του απασχολημένα ενώ είναι εκτεθειμένος σε εχθρικά πυρά καθώς ίπταται, οπότε ένας «πυργίσκος» με όπλο στον ώμο φαίνεται ένας πρακτικός τρόπος να έχει τη δυνατότητα χρήσης όπλου και ο ίδιος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα παρόμοιο πρωτότυπο είχε φτιάξει και ο YouTuber Τζέιμς Μπράτον το 2019, με τον ίδιο να συνεργάζεται με την Gravity.

Προφανώς συνεχίζουν να υπάρχουν πρακτικά μειονεκτήματα: Πέραν του ότι ο χειριστής είναι ούτως ή άλλως εκτεθειμένος σε πυρά, το όπλο «κλωτσάει», επηρεάζοντας την κίνησή του, ενώ η στόχευση είναι δύσκολη. Ακόμη, δεν υπάρχει προφανής τρόπος να το ξαναγεμίζει (αν και αυτό θα μπορούσε να αλλάξει με ένα αυτόματο σύστημα γεμίσματος).

Δημοφιλή