ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/08/2018 07:39 EEST | Updated 22/08/2018 11:26 EEST

Βόμβα από τον κόσμο της νύχτας «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. στον Πειραιά

eurokinissi

Σε ενέργεια ανθρώπων της νύχτας παραπέμπει, σύμφωνα με αστυνομικούς της Ασφάλειας, η βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε λίγο μετά τις 02.00 τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Νοταρά και Φιλελλήλων 10, στον Πειραιά. 

Δεν είναι τυχαίο ότι την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, το οποίο έχει την καλύτερη εικόνα για τις συμμορίες που δραστηριοποιούνται στη νύχτα.


eurokinissi

 Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα, σε υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, στη ΔΟΥ Πειραιά, σε ένα ξενοδοχείο, σε παρακείμενα κτήρια και σπίτια.  

Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι το γεγονός ότι την ενέργεια μπορεί να ανέλαβε να «διεκπεραιώσει» άτομο από το χώρο της νύχτας, δεν συνεπάγεται απαραίτητα ότι ο εντολέας επίσης προέρχεται και αυτός από τον κόσμο της νύχτας. Η «τεχνοτροπία» του εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκε (αποτελούνταν, μεταξύ άλλων, από μασούρι δυναμίτιδας και βραδύκαυστο φιτίλι) έχει καταγραφεί και σε ενέργειες του παρελθόντος από ομάδες της νύχτας. 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο σταμάτησε έξω από το σημείο όπου στεγάζεται δικηγορική εταιρεία με την επωνυμία «Δικηγορικό Γραφείο Γρ. Ι. Τιμαγένη», η οποία ειδικεύεται σε ναυτηλιακά θέματα, άφησε ένα πακέτο και αποχώρησε. Μετά από λίγο σημειώθηκε η έκρηξη που αναστάτωσε τους κατοίκους του Πειραιά. 

eurokinissi

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκιο του Τ.Ε.Ε.Μ. Η περιοχή έχει αποκλειστεί και οι έρευνες για υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού και τυχόν αλλά στοιχεία των δραστων, συνεχίζονται.

Ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Τιμαγένης ασχολείται με διαιτησίες του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ηταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά.