ΔΙΕΘΝΕΣ
15/01/2019 17:25 EET | Updated 15/01/2019 17:26 EET

Ισπανία: Αγωνία για παιδί που έπεσε σε τρύπα βάθους 100 μέτρων

Την υπόθεση καλύπτουν με εκτενή ρεπορτάζ τα ισπανικά ΜΜΕ

Στιγμές... Ταϊλάνδης ζουν τις τελευταίες δυο ημέρες οι κάτοικοι της Μάλαγα στην Ισπανία.

Οι διασώστες αγωνίζονται (και αγωνιούν) να βρουν ζωντανό το αγόρι, δύο ετών, που έπεσε σε μια βαθιά τρύπα βάθους 100 μέτρων. Η επιχείρηση ξεκίνησε την Κυριακή και ελπίζουν να έχει ευτυχές τέλος.

Το περιστατικό συμβαίνει κατά τη διάρκεια οικογενειακής εκδρομής. Δεν έχει γίνει γνωστός το πώς το παιδί έφτασε στην τρύπα.

Οι γονείς του είναι «συγκλονισμένοι» και «μια ομάδα ψυχολόγων έχει αναλάβει τη φροντίδα τους», δήλωσε στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο RNE η Έλενα Τρίχο, η εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών διάσωσης της Ανδαλουσίας.

Την υπόθεση καλύπτουν με εκτενή ρεπορτάζ τα ισπανικά ΜΜΕ και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ αυτών και του ίδιου του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ που επισήμανε με tweet του ότι συμμερίζεται «την αγωνία της οικογένειας του αγοριού», προτρέποντάς τους να μην σταματήσουν να ελπίζουν.

Σε μια εξαιρετικά περίπλοκη επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν περίπου 100 διασώστες από χθες το μεσημέρι. Επιχείρησαν ήδη, χωρίς επιτυχία, να εντοπίσουν το παιδί με τη βοήθεια κάμερας εντός του πηγαδιού.

Έως αυτή τη στιγμή, το μόνο που κατάφεραν να βρουν ήταν ένα σακουλάκι με καραμέλες, που κρατούσε το αγοράκι, υπογράμμισε η Μαρία Γκάμεθ, η περιφερειάρχης της Μάλαγας, στο τηλεοπτικό δίκτυο Antena 3.

Οι έρευνες είναι «πολύ περίπλοκες» λόγω των χαρακτηριστικών του πηγαδιού, τα τοιχώματα του οποίου είναι ασταθή. «Έχει υγρασία, επικρατεί κρύο, δεν είναι δεδομένο ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν (…). Κανείς δεν είναι τεχνικά προετοιμασμένος» για μια επιχείρηση διάσωσης «σε έναν τόσο στενό χώρο», σημείωσε η περιφερειάρχης.

(Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Daily Mail