Ένα ανοιξιάτικο ραντεβού

Για τέταρτη συνεχή χρονιά στις μαγευτικές Κουκουναριές της Σκιάθου μια από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου διοργανώθηκε το The Skiathos Palace Cup”

Και Δήμαρχος

Με την δυναμική παρουσία του Θοδ. Τζούμα, με πολυετή συμβολή στον πολιτισμό και την προβολή του νησιού του – τώρα και υποψήφιος δήμαρχος. Τον θυμάμαι πόσα είχε προσφέρει σε μια μεγάλη εκδήλωση - με ομιλητή μεταξύ άλλων τον Σούλτς Πρόεδρο τότε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- για μια σημαντική προσωπικότητα του τόπου μας με διεθνή αναγνώριση τον Δημ Τσάτσο που αγαπούσε την Σκιάθο. Στενός φίλος του Πέτρου Τσεπενλή, λάτρη επίσης του νησιού παρέα με τον Γκένσερ για χρόνια Υπουργο Εξωτερικών της Γερμανίας.

Από τα αριστερά προς τα δεξιά - Αριστέα Δερβένη, ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδ. Τζούμας και η Λένα Παγώνη
Από τα αριστερά προς τα δεξιά - Αριστέα Δερβένη, ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδ. Τζούμας και η Λένα Παγώνη

Αριστη διοργάνωση

Με την Αριστέα Δερβένη επί πολλά χρόνια υπεύθυνη του περιοδικού ΠΛΕΥΣΗ τον Ναυτικό Όμιλο Σκιάθου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Από την πρώτη χρονιά, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου “η Σκιάθος”.

Παρέα με κύκνους

Το Match RACE είναι ο αγώνας διάδοσης του ψυχαγωγικού χαρακτήρα της ιστιοπλοΐας. Στο ’The Skiathos Palace Cup’ ο συνδυασμός του υπέροχου αγωνιστικού στίβου, δεν κάνεις ευκολα ιστιοπλοϊα δίπλα σε.. Κυκνους.. Και με την φιλοξενία του ξενοδοχείου Skiathos Palace που δεσπόζει στον κόλπο και αποτελεί ιδανική κερκίδα, προσφέρει ομορφη εμπειρία στον επισκέπτη.

H μεγάλη προβολή του αγώνα από τη φετινή χρονιά έφερε και συμμετοχές από τη Γαλλία.Oι Γάλλοι ιστιοπλόοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη φιλοξενία, τις συνθήκες του αγώνα αλλά και το επίπεδο των Ελλήνων ιστιοπλόων. Οι άριστες καιρικές συνθήκες ευνόησαν τις ιστιοδρομίες και η διάθεση όλων ήταν ανεβασμένη.

Και οικολόγοι πράσινοι

Ο αγώνας βραβεύτηκε από το σωματείο ΑΣΤΕΡΙ στα πλαίσια των euro Green sports με το βραβείο Sail Green or GO home. Mια ακόμη διάκριση για τη Σκιάθο για τη πολύχρονη και πολυεπίπεδη οικολογική δράση της.

Στη Σκιάθο των 2500 χιλιάδων χρόνων ναυτικής παράδοσης ξεκίνησε μια διοργάνωση που πλέον γίνεται θεσμός και πόλος έλξης για ένα διαφορετικό κομμάτι επισκεπτών.