Ιταλία: 4 νεκροί, 3 αγνοούμενοι από έκρηξη σε σταθμό ηλεκτροπαραγωγής κοντά στη Μπολόνια

Πέντε άνθρωποι φέρουν σοβαρά εγκαύματα μετά την έκρηξη στην Σουβιάνα.
Φωτογραφία Αρχείου
Φωτογραφία Αρχείου
Anadolu via Getty Images

Έκρηξη σε υδροηλεκτρικό εργοστάσιο την Τρίτη στα Απέννινα Όρη της Ιταλίας, νότια της Μπολόνια, είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν τέσσερις εργάτες ενώ αγνοούνται τα ίχνη άλλων τριών.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον υδροηλεκτρικό σταθμό στο φράγμα Σουβιάνα, περίπου 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μπολόνια.

Άλλοι πέντε εργάτες έχουν τραυματιστεί, ενώ τρεις είναι σώοι μετά την καταστροφή στον ταμιευτήρα της λίμνης Σουβιάνα.

Οι πυροσβέστες δήλωσαν ότι δυσκολεύονταν να εισέλθουν στο σημείο.

Η έκρηξη πιστεύεται ότι συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης στο εργοστάσιο, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε πριν από 100 χρόνια.

Ο δήμαρχος της κοντινής πόλης Καμουγκνάνο, Μάρκο Μαζινάρα, δήλωσε ότι η έκρηξη συνέβη εννέα επίπεδα κάτω από το έδαφος κατά τη διάρκεια εργασιών σε τουρμπίνες, ανέφερε η εφημερίδα il Resto di Carlino. Ανέφερε ότι υπήρχαν δυσκολίες στην προσέγγιση των θυμάτων.

Ο αρμόδιος περιφερειάρχης δήλωσε ότι ”δεν υπάρχει ακόμη βεβαιότητα σε ό,τι αφορά τον αριθμό των θυμάτων”.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο τεχνητό φράγμα της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια και στο σημείο της έκρηξης έχουν σπεύσει καραμπινιέροι, πυροσβέστες, ασθενοφόρα και ελικόπτερα.

Η έκρηξη σημειώθηκε τριάντα μέτρα κάτω από το επίπεδο του τεχνητού φράγματος και η παροχή πρώτων βοηθειών δυσχεραίνεται λόγω του ότι πολλοί χώρου του κέντρου παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας έχουν πλημμυρίσει, ενώ σε άλλα σημεία της εγκατάστασης υπάρχει πολύς καπνός. Η γύρω περιοχή, πάντως, θεωρείται ασφαλής αφού, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του φράγματος.

Πηγή: Αnsa, Associated Press, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή