Ιταλία: Αυτοκτόνησε νοσοκόμα που πίστευε πως είχε μεταδώσει τον ιό σε συναδέλφους της

Περισσότεροι από 5.000 επαγγελματίες υγείας έχουν προσβληθεί από τον ιό στη γειτονική χώρα.
g
g
Twitter

Μια 34χρονη νοσοκόμα στην Ιταλία, η οποία είχε διαγνωστεί με κορονοϊό και βρισκόταν σε κατ′ οίκον περιορισμό από τις 10 Μαρτίου, έβαλε τέλος στη ζωή της, φοβούμενη ότι είχε διαδόσει τον ιό και στους συναδέλφους της.

Η 34χρονη Ντανιέλα Τρέτζι, κάθε μέρα έδινε καθημερινή μάχη μαζί με γιατρούς και συναδέλφους της, στην πολύπαθη Λομβαρδία κατά του θανατηφόρου ιού. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, η νοσοκόμα εργαζόταν στο νοσοκομείο Σαν Τζεράρντο στην πόλη Μόντσα. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 69.176. Οι νεκροί έφτασαν τους 6.820.

Με βάση τις αναφορές σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι στον τομέα της ιταλικής υγείας που υποφέρουν από στρες, κόπωση και εξάντληση, καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται καθημερινά. Μονάχα στη Λομβαρδία, περιφέρεια στην οποία εργαζόταν η 34χρονη νοσοκόμα, τα επιβεβαιωμένα περιστατικά ξεπερνούν τις 30.000 και οι νεκροί τους 4.100.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης πως σύμφωνα με τη Messagero, περισσότεροι από 5.000 επαγγελματίες υγείας έχουν προσβληθεί από τον ιό στη γειτονική χώρα, ενώ 29 γιατροί έχουν χάσει τη ζωή τους.

(Με πληροφορίες από Ansa, Daily Sabah)

Δημοφιλή