ΔΙΕΘΝΕΣ
15/07/2019 07:11 EEST | Updated 15/07/2019 12:59 EEST

Ιταλία: Εισαγγελική έρευνα κατά Σαλβίνι για χρηματοδότηση από Ρώσους επενδυτές

Τα χρέη της Λέγκας του Βορρά είναι πολλά.

ASSOCIATED PRESS

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Ματέο Σαλβίνι και το Κόμμα του, τη Λέγκα του Βορρά, μετά από δημοσιεύματα που τον θέλουν να επιδιώκει χρηματοδότηση μέσω μυστικής συμφωνίας με Ρώσους επιχειρηματίες στον τομέα των πετρελαίων. Ο Σαλβίνι πιέζεται να απαντήσει.

Το πρώτο ρεπορτάζ που ήρθε στη δημοσιότητα από το περιοδικό L’Espresso, ανέφερε ότι ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Σαλβίνι, Τζιανλούκα Σαβοΐνι, είχε επαφές τον περασμένο Οκτώβριο στη Μόσχα με Ρώσους επιχειρηματίες, με σκοπό την υπόγεια χρηματοδότηση για πετρελαϊκές συμφωνίες. Συγκεκριμένα, η Ρωσία θα πουλούσε 3 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου σε μια ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία, από το οποίο τα χρήματα θα μπορούσαν να αποταμιευτούν για τα χρέη του κόμματος, ύψους 49 εκατ. ευρώ.

Οι ισχυρισμοί δημοσιεύθηκαν σε ένα βιβλίο με τίτλο ” Το Μαύρο Βιβλίο της Συμμαχίας ″. Αυτήν την εβδομάδα το Buzzfeed δημοσίευσε την ηχογράφηση από τη συνάντηση.

«Διεξάγουμε έρευνες για να καταλάβουμε εάν υπάρχει έγκλημα ή όχι, αναφέρουν οι εισαγγελικές αρχές της γείτονος χώρας.

Απαντώντας σε ρεπόρτερ στη Ρώμη αυτή την εβδομάδα, ο Σαλβίνι, Αντιπρόεδρος της Ιταλίας, δήλωσε ότι «ποτέ δεν έλαβε ρούβλι, ευρώ, δολάριο ή λίτρο βότκας με χρηματοδότηση από τους Ρώσους» και ότι θα συνεχίσει να απαξιώνει σθεναρά τέτοιες ενέργειες.

Πηγή: CNN 

 

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost