ΔΙΕΘΝΕΣ
20/03/2019 19:32 EET | Updated 20/03/2019 21:04 EET

Ιταλία: Οδηγός σχολικού επιχείρησε να κάψει ζωντανούς 51 μαθητές

Δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο της τρομοκρατίας.

Twiiter/Vigili del Fuoco

Φωτιά σε λεωφορείο γεμάτο με μαθητές έβαλε οδηγός σχολικού στην Ιταλία την Τετάρτη, με την τραγωδία να αποτρέπεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Ο 46χρονος Ιταλός υπήκοος με καταγωγή από τη Σενεγάλη περιέλουσε τον διάδρομο του λεωφορείου με βενζίνη και στη συνέχεια το τύλιξε στις φλόγες, φωνάζοντας πως το έκανε για να σταματήσουν οι θάνατοι μεταναστών στη Μεσόγειο θάλασσα.

Οι 51 μαθητές της β΄ Γυμνασίου επέστρεφαν από μια αθλητική εκδήλωση, με τρεις συνοδούς, όταν ο οδηγός ξαφνικά άλλαξε πορεία στο Σαν Ντονάτο Μιλανέζε και κράτησε τους επιβάτες ομήρους. «Κανείς δεν θα βγει από εδώ ζωντανός» είπε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες πολλών παιδιών.

Εχοντας μαζί του δύο μπιτόνια βενζίνη κι έναν αναπτήρα, απειλούσε τα παιδιά, τους πήρε τα κινητά τηλέφωνα και τους έδεσε χρησιμοποιώντας καλώδιο. Ενα από τα παιδιά, ωστόσο, κατάφερε να τηλεφωνήσει στους γονείς του, οι οποίοι με τη σειρά τους ειδοποίησαν την αστυνομία.

«Είναι θαύμα, θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα μακελειό. Οι καραμπινιέροι έκαναν εξαιρετική δουλειά, καθώς απέκλεισαν το δρόμο κι έβγαλαν όλους τους μαθητές» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εισαγγελέας του Μιλάνου Φραντζέσκο Γκρέκο, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει αποκλείσει το «σενάριο της τρομοκρατίας».

Οι 51 μαθητές του Γυμνασίου Βαϊλάτι της πόλης Κρεμόνα, κοντά στο Μιλάνο, σώθηκαν από θαύμα ενώ 12 από αυτούς μαζί με 2 ενήλικες συνοδούς οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Οι Ιταλοί καραμπινιέροι προσπάθησαν να σταματήσουν το φλεγόμενο όχημα, βάζοντας διάφορα εμπόδια στο δρόμο του, όμως ο οδηγός τα απέφευγε. Τελικά έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί, και οι ένστολοι έσωσαν τα παιδιά σπάζοντας τα τζάμια ενώ ο εμπρηστής συνελήφθη.

 

(Με πληροφορίες από Αssociated PressΑΠΕRT)