ΠΟΛΙΤΙΚΗ
01/06/2020 15:11 EEST | Updated 01/06/2020 15:35 EEST

Ιταλία προς Ελλάδα: Να δέχεστε Ιταλούς τουρίστες, αλλιώς κλείνουμε κι εμείς σύνορα

Η Ρώμη ανεβάζει τους τόνους.

ASSOCIATED PRESS

Τους τόνους απέναντι στην Ελλάδα ανεβάζει η Ιταλία σχετικά με το θέμα των τουριστών, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα και για τους Ιταλούς τουρίστες χωρίς επιπρόσθετους περιορισμούς.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, δήλωσε πολλοί συντοπίτες του δεν θα πάνε πια στην Ελλάδα, προσθέτοντας πως θεωρεί λανθασμένο να μπαίνουν σε καραντίνα (έστω και μόνον για μια εβδομάδα) οι τουρίστες που φτάνουν στα ελληνικά αεροδρόμια από τέσσερις περιοχές του ιταλικού Βορρά.

Ο υπουργός Eξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, από πλευράς του, προσθέτει ότι «η Ιταλία πιστεύει στο ευρωπαϊκό πνεύμα, αλλά είναι έτοιμη να κλείσει τα σύνορα, σε όποιον δεν την σέβεται».

Ο Ντι Μάιο στις 9 Ioυνίου αναμένεται να μεταβεί στην Αθήνα. Νωρίτερα θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του στο Βερολίνο και την Λιουμπλιάνα. «Πιστεύουμε στην συνεργασία αλλά και στην αμοιβαιότητα. Με αυτό το πνεύμα θα πραγματοποιήσω τις τρεις αυτές επισκέψεις. Όταν πάω στην Αθήνα θα έχω μαζί μου όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία για να δείξω ποια είναι η κατάσταση σε όλες τις ιταλικές περιφέρειες», τόνισε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.

Από τις 3 Ιουνίου θα επιτρέπεται η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών σε όλη την Ιταλία, ωστόσο πολλοί περιφερειάρχες του νότουφοβούνται ότι από τον βορρά μπορεί να αφιχθούν και κάποιοι τουρίστες θετικοί στον ιό. Για το λόγο αυτό ζητούν να υιοθετηθεί ένα «υγειονομικό διαβατήριο». Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε απαντά ωστόσο ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντισυνταγματικό.  

Sponsored Post