ΔΙΕΘΝΕΣ
22/12/2017 08:14 EET | Updated 22/12/2017 09:32 EET

Ιταλία: Τραυματιοφορέας κατηγορείται για δολοφονίες ασθενών

 

Antonio Masiello via Getty Images

Αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση που αναμεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με την οποία ένας 42χρονος τραυματιοφορέας έβαζε αέρα στις φλέβες των ασθενών που μετέφερε προκειμένου αυτοί να πεθάνουν και εκείνος να παίρνει προμήθεια για την κάθε κηδεία.

Ο άνδρας κατηγορείται για τη δολοφονία τουλάχιστον τριών ασθενών. Συνελήφθη στην Κατάνη της Σικελίας, ενώ όπως έγινε γνωστό από τις αρχές σκότωνε τους ασθενείς και έπαιρνε αμοιβή τριακόσια ευρώ για κάθε κηδεία, από τα γραφεία τελετών.

Μάλιστα μέρος των χρημάτων από την εξωφρενική πρακτική κατέληγε σε μαφιόζικες οικογένειες της περιοχής, οι οποίες λειτουργούσαν ως διαμεσολαβητές.

Η εισαγγελία της Κατάνης ερευνά και άλλες πενήντα περιπτώσεις ύποπτων θανάτων ασθενών που έπασχαν από ιδιαίτερα σοβαρές ασθένειες. Για δέκα περιπτώσεις, όπως γράφει ο Τύπος, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ενοχής.

Η όλη έρευνα ξεκίνησε χάρη στις αποκαλύψεις ενός υπαλλήλου νοσοκομείου της περιοχής Μπιανκαβίλλα (κοντά στην πόλη της Κατάνης) σε τηλεοπτική εκπομπή τον περασμένο Μάιο.

Ο όλος αυτός τρομακτικός μηχανισμός, σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, φέρεται ότι μπορεί να άρχισε να εφαρμόζεται ακόμη και από το 2012.

Πηγή: ΒΒC