ΔΙΕΘΝΕΣ
13/03/2019 20:40 EET

H Jaguar ανακαλεί 44.000 προβληματικά αυτοκίνητα

Δέκα μοντέλα εκπέμπουν υψηλότερα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα από το επιτρεπόμενο όριο.

Mike Segar / Reuters

Στην ανάκληση τουλάχιστον 44.000 οχημάτων από την Μ.Βρετανία αποφάσισε να προχωρήσει η Jaguar Land Rover την Τετάρτη.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων αποσύρει προσωρινά τα συγκεκριμένα οχήματα από την κυκλοφορία για επισκευές, αφού οι ρυθμιστικές αρχές διαπίστωσαν ότι δέκα μοντέλα εκπέμπουν υψηλότερα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα από το επιτρεπόμενο όριο. Ειδικότερα, πρόκειται για τις εκδόσεις Discovery Sport, Discovery, Range Rover Sport, Velar και Evoque καθώς και τα Jaguar XE, XF, F-Pace, E-Pace και F-Type.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα πραγματοποιήσει δωρεάν τις επισκευές στα μοντέλα, που κατασκευάστηκαν μεταξύ του 2016 και του 2019.

Η εταιρεία δήλωσε σε δήλωσή της αναφέρει: «Τα επηρεαζόμενα οχήματα δεν επιτυγχάνουν με συνέπεια τα αναμενόμενα επίπεδα εκπομπών CO2 κατά τη διάρκεια των δοκιμών συμμόρφωσης παραγωγής (CoP) και ως εκ τούτου διορθώνονται για να εξασφαλιστεί η σωστή επίδοση CO2 επιτυχώς. Οι τροποποιήσεις θα γίνουν δωρεάν και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πελάτης κατά το σύντομο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκτέλεση των εργασιών».

 (με πληροφορίες από Guardian, Skynews)

Sponsored Post