Και η Suzuki μπαίνει στη διαδικασία των ιπτάμενων αυτοκινήτων

Συνεργασία με την επίσης ιαπωνική εταιρεία SkyDrive για την έρευνα, την ανάπτυξη, την παραγωγή και προώθηση τέτοιων οχημάτων.
SKYDRIVE

Ισως το μέλλον των οδικών μεταφορών να είναι ο εναέριος χώρος.

Οξύμωρο φαίνεται, όμως η ραγδαία ανάπτυξη των drone βρίσκει πολλές εφαρμογές, ανοίγοντας την όρεξη σε αρκετούς κατασκευαστές αυτοκινήτων, σε συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρείες, να προχωρήσουν σε πιλοτικές εφαρμογής αυτοκινήτων που θα πετούν.

Ουσιαστικά πρόκειται για drone που θα μεταφέρουν κλωβό οχήματος, ο οποίος θα τοποθετείται σε πλατφόρμα με ρόδες, προκειμένου να συνεχίσει το οδικό του ταξίδι, πιθανότατα αυτόνομα, δηλαδή χωρίς οδηγό.

Μπορεί, όμως, και να είναι και drone, που θα φέρουν τροχούς, οι οποίοι ενδεχομένως να διπλώνουν στο σώμα του οχήματος, όπως στα αεροσκάφη, για μικρότερη αντίσταση στον αέρα και καλύτερη ευστάθεια και έπειτα να ξεδιπλώνουν στον δρόμο και ταυτόχρονα να διπλώνουν οι έλικες.

Όπως και να έχει, όλες αυτές τις εξελίξεις θα τις διαπιστώνουν εν καιρώ.

SKYDRIVE

Προς το παρόν μένουμε στις πιλοτικές εφαρμογές και στις ανακοινώσεις συνεργασιών, όπως αυτή της Suzuki με την SkyDrive, την ιαπωνική κατασκευάστρια οχημάτων κάθετης προσγείωσης και απογείωσης.

Η συνεργασία περιλαμβάνει την έρευνα, την ανάπτυξη, την παραγωγή αλλά και την προώθηση των ιπτάμενων αυτοκινήτων στο πλαίσιο της αναβάθμισης στον χώρο της αυτοκίνησης και των μετακινήσεων.

Η συνεργασία της Suzuki με τη SkyDrive, προσφέρει στην κατασκευάστρια αυτοκινήτων ευκαιρίες να εξερευνήσει νέες τεχνολογίες κι ενδεχομένως να προσθέσει την επιλογή των ιπτάμενων αυτοκινήτων ως επιπλέον επιχειρηματική δραστηριότητα μετά τα αυτοκίνητα, τις μοτοσικλέτες και τις εξωλέμβιες μηχανές θαλάσσης.

SKYDRIVE

Με αφετηρία την αγορά της Ινδίας και αρωγό το περιβαλλοντικό πλάνο της Suzuki για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, οι δυο κορυφαίες ιαπωνικές εταιρείες σχεδιάζουν την ανάπτυξη των πρώτων ιπτάμενων αυτοκινήτων.

Η SkyDrive ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2018 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και κατασκευή ιπτάμενων οχημάτων και drones μεταφοράς εμπορευμάτων. Ταυτόχρονα έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία επανδρωμένες δοκιμαστικές πτήσεις και συμμετέχει στο σχεδιασμό ενός συστήματος εναέριας κινητικότητας.

Tο 2025, στο πλαίσιο της παγκόσμιας έκθεσης World Expo που θα διεξαχθεί στην Οσάκα της Ιαπωνίας, σκοπεύει να λανσάρει μία υπηρεσία διάθεσης ιπτάμενων οχημάτων ταξί, και στη συνέχεια να επεκτείνει την υπηρεσία αυτή και σε άλλες περιοχές της Ιαπωνίας.

Δημοφιλή