ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14/02/2019 17:08 EET

Κακουργηματικές διώξεις για τα δάνεια της ATTICA BANK σε πέντε εταιρίες

Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς είχε ξεκινήσει μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει το 2016 στον Άρειο Πάγο η Τράπεζα της Ελλάδος.

EUROKINISSI

Ποινικές διώξεις που αφορούν κακουργηματική απιστία άσκησαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς σε βάρος μελών της διοίκησης της ATTICA BANK της περιόδου 20011-2015 και εκπροσώπων πέντε εταιριών, για πέντε δάνεια που φέρονται να χορηγήθηκαν χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις 

Μετά από έρευνα που διενέργησαν για δανειοδοτήσεις της τράπεζας, οι επίκουροι Εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Πολυκράτης προχώρησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων που στρέφονται κατά μελών της διοίκησης της ATTICA BANK της επίμαχης περιόδου. Επίσης, απήγγειλαν την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απιστία σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων των πέντε εταιριών, οι δανειοδοτήσεις των οποίων ζημίωσαν την Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς εκτιμούν ότι η τράπεζα την περίοδο 2011- 2015 ενέκρινε δανειοδοτήσεις, συνολικού ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ, στις επίμαχες πέντε εταιρίες με επιτόκιο κατά πολύ χαμηλότερο από αυτό που προβλεπόταν βάσει της πιστοληπτικής τους διαβάθμισης και χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις.

Οι εισαγγελείς παράλληλα προχώρησαν σε αρχειοθέτηση δύο περιπτώσεων δανείων σε εταιρίες που είχαν τεθεί υπό έρευνα καθώς διαπίστωσαν πως είχαν εξοφληθεί τα χρέη τους.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς είχε ξεκινήσει μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει το 2016 στον Άρειο Πάγο η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία αναφερόταν σε δεκάδες περιπτώσεις δανειοδοτήσεων της ATTICA BANK σε χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης νομικά πρόσωπα, με επιτόκια χαμηλότερα ή και πολύ χαμηλότερα των προβλεπόμενων.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ