ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/02/2019 08:42 EET

Κακοκαιρία από την Τρίτη ως την Πέμπτη

Ποια είναι η πρόγνωση του καιρού.

Catherine Falls Commercial via Getty Images

Κακοκαιρία από την Τρίτη ως την Πέμπτη προβλέπει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς  βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από το κόλπο της Σύρτης με καλά οργανωμένα μέτωπα, αναμένεται να κινηθεί αργά ανατολικά βορειοανατολικά προκαλώντας κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας, με ισχυρά φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Τη Δευτέρα ασθενείς κατά κανόνα βροχές τοπικού χαρακτήρα αναμένεται να εκδηλωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στη Μακεδονία. Παράλληλα,  ιδιαίτερα αυξημένες θα είναι κατά τόπους οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα περιορίζοντας την ορατότητα.

 

 

Την Τρίτη το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού αναμένεται να σαρώσει τη χώρα από νότο προς βορρά. Ισχυρότατες βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο (κυρίως Ανατολική και Βόρεια), στη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Εύβοια και στις Κυκλάδες, ενώ το βράδυ θα επεκταθούν στα Δωδεκάνησα και τη νύχτα στη Θεσσαλία. Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Παράλληλα πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς (πανω από τα 900-1000 μέτρα) με σημαντικά ύψη χιονόστρωσης.

Το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη βροχές θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας, συνοδευόμενες από καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ενδεχομένως την Πέμπτη σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.Αν και τα φαινόμενα δε θα έχουν ανάλογη ένταση με την Τρίτη, κατά τόπους αναμένεται να είναι και πάλι έντονα.