Καλοκαιρινές διακοπές με το σκύλο σας: είστε έτοιμοι;

Καλοκαιρινές διακοπές με το σκύλο σας: είστε έτοιμοι;
Bicho_raro via Getty Images

Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί του έχει φέρει το ερώτημα : Διακοπές με ή χωρίς το σκύλο μου; Eάν στο ερώτημα αυτό δίνετε θετική απάντηση τότε βεβαιωθείτε ότι είστε όντως έτοιμοι και σωστά προετοιμασμένοι για δικοπές με τον πιστό σας φίλο.

Η μετακίνηση με το αυτοκίνητο. πάνω από το 80% των μετακινήσεών σας επιτυγχάνεται με αυτοκίνητο.Είναι βασικό λοιπόν ο σκύλος σας να έχει μάθει να είναι ήρεμος και σωστός συνταξιδιώτης.Αυτό απαιτεί τόσο εκπαίδευση όσο και εξάσκηση καθόλη τη διάρκεια του έτους. Μην περιμένετε “τελευταία στιγμή” ώστε να βάλετε τα όρια και να κάνετε διορθωτικές κινήσεις-απλώς θα χαλάσετε τη δική σας ψυχολογία αλλά θα προκαλέσετε και στρες στο σκύλο σας.

Κατάλυμα φιλικό προς τα κατοικίδια. Βεβαιωθείτε από πριν ότι το κατάλυμα στο οποίο πηγαίνετε δέχεται κατοικίδια για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων με την άφιξή σας . Για την ακρίβεια ενημερώστε ακριβώς για τα χαρακτηριστικά του τετράποδου επισκέπτη(π.χ. μέγεθος) που θα έχετε μαζί σας και μην είστε παραπλανητικοί σχετικά με αυτά, καθώς έχουν αναφερθεί περιστατικά που ο ξενοδόχος παρόλο που στην αρχή συμφώνησε όταν είδε το μέγεθος του σκύλου δε δέχθηκε να φιλοξενήσει τους ταξιδιώτες.

Η επίσκεψη στο γιατρό. Η επίσκεψη στο γιατρό προτού φύγετε προκειμένου να έχετε πραγματοποιήσει τα απαραίτητα εμβόλια στο σκύλο σας ΔΕΝ μπορεί να αναβληθεί. Επίσης ρωτήστε αναλυτικά τον κτηνίατρο τί θα πρέπει να έχετε μαζί σας στο κουτί πρώτων βοηθειών , το οποίο να χρειαστεί ενδεχομένως ο σκύλος σας σε περίπτωση ανάγκης.

Στοιχεία ταυτοποίησης. Μην αμελήσετε επουδενί να φορέσετε στο σκύλο σας τόσο την κλασική ταυτότητα όσο και να του βάλετε το τσιπάκι ταυτοποίησης. Με αυτόν τον τρόπο ακόμη και αν χαθεί θα έχετε τις μεγαλύτερες πιθανότητες να τον ξαναβρείτε καθώς οι περαστικοί θα μπορούν να σας εντοπίσουν ευκολότερα.

Τα απολύτως απαραίτητα. Σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας προτού φύγετε τα απαραίτητα για το σκύλο σας! Τροφή, μπολ, spray για εξωπαράσιτα, φαρμακείο με όλα τα απαραίτητα,φαρμακευτική αγωγή αν ακολουθείται, σαμπουάν, μαντηλάκια για στεγνό καθάρισμα, πετσέτα (προαιρετικά), περιλαίμια και οδηγούς (τουλάχιστον από 2), λιχουδιές, παιχνίδια και βούρτσα είναι μερικά από αυτά!

Καλό σας ταξίδι και καλή σας διασκέδαση!

Γαρυφάλου Αντωνία

Pet Care & Nutrition Consultant