Καμπότζη: Συνελήφθησαν Βρετανοί τουρίστες επειδή «χόρευαν προκλητικά»

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των Βρετανών συλληφθέντων
mediaphotos via Getty Images

Ποινή φυλάκισης έως και ένα χρόνο επιβλήθηκε σε πέντε Βρετανούς τουρίστες οι οποίοι συνελήφθησαν από την αστυνομία της Καμπότζης την περασμένη Πέμπτη αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για «προκλητικό χορό».

Σύμφωνα με το βρετανικό Guardian, η τοπική αστυνομία δημοσιοποίησε φωτογραφίες στις οποίες οι νεαροί εμφανίζονται σε άσεμνες στάσεις.

Οι αρχές μεταξύ άλλων έδωσαν στη δημοσιότητα και μια ομαδική φωτογραφία των δέκα κατηγορουμένων, στην οποία εμφανίζονται ντυμένοι και παραταγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλον. Οι ίδιοι επισημαίνουν πως δεν κατάλαβαν γιατί κρατήθηκαν από τις αρχές τονίζοντας επίσης πως είδαν έναν από τους συλληφθέντες να κάνει εμετό σε κατάσταση σοκ.

«Ειλικρινά δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε. Έκαναν έφοδο σε ένα πάρτι 80-100 ατόμων, μεταξύ των οποίων και πολλοί τουρίστες, και μας μάζεψαν. Υπήρχαν γύρω στους 30 αστυνομικούς», είπε ένας από τους Βρετανούς που συνελήφθησαν, συμπληρώνοντας πως οι γονείς τους έχουν τρελαθεί από την αγωνία.

Οι νεαροί συλληφθέντες παράλληλα τόνισαν πως για πολλές μέρες αναγκάστηκαν να κοιμούνται στο πάτωμα του αστυνομικού τμήματος ωστόσο οι περισσότεροι αστυνομικοί τους φέρθηκαν καλά και τους έφεραν πίτσα για να φάνε.

Να σημειωθεί πως τα άτομα που συνελήφθησαν επιβεβαίωσαν την ταυτότητά τους. Πρόκειται για τους Vincent Harley Robert Hook, Daniel Richard Leeming Jones, Thomas Alexander Jeffries, Billy Stevens και Paul Francis Harris.

Ο εισαγγελέας στο δικαστήριο που θα αναλάβει την εκδίκαση της υπόθεσης, Samrith Sokhon, δήλωσε πως οι ύποπτοι κατηγορούνται για την παραγωγή «πορνογραφικών εικόνων και υλικών», τα οποία συνδέονται με ποινή φυλάκισης έως και 12 μηνών.

Ο επικεφαλής του τμήματος προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή, Duong Thavry, διευκρίνισε πως οι συλλήψεις έγιναν γιατί οι κατηγορούμενοι προέβησαν σε δραστηριότητες που είναι ενάντια στον πολιτισμό της Καμπότζης.

Κάποιοι από τους νέους που συνελήφθησαν ζουν μόνιμα στην Καμπότζη ενώ άλλοι είναι τουρίστες που βρίσκονται εκεί εδώ και αρκετούς μήνες. Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου από την πλευρά του ξεκαθάρισε πως βρίσκεται σε επαφή με τους Βρετανούς υπηκόους που συνελήφθησαν.

Δημοφιλή