Κάνσας: Οι γιατροί αφαίρεσαν μαχαίρι από εγκέφαλο εφήβου

Η μύτη του μαχαιριού σταμάτησε ακριβώς στην καρωτιδική αρτηρία.
Daniel Allan via Getty Images

Ο Ελι Γκρέγκ έπαιζε το Σάββατο 15 Ιουνίου με άλλα παιδιά όταν η μητέρα του Τζίμι Ράσελ, τον άκουσε να φωνάζει δυνατά έξω από το σπίτι τους στο Μπέρμπον Κάουντι, του Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην αρχή νόμιζε πως οι φωνές ήταν μέρος του παιχνιδιού αλλά διαψεύστηκε πολύ γρήγορα από το θέαμα που αντίκρισε.

«Ηρθε στην πόρτα και ήταν γεμάτος αίματα και ένα κομμάτι από μέταλο ήταν καρφωμένο στο πρόσωπο του», δήλωσε η μητέρα του στην τηλεοπτική εκπομπή του CBS, Inside Edition.

Σύμφωνα με το άρθρο της αμερικάνικης έκδοσης της HuffPost US, ο Ελι, ηλικίας 15 χρονών, κρατούσε το μαχαίρι όταν έπεσε με αποτέλεσμα αυτό να περάσει μέσα από το πρόσωπο του και να καρφωθεί στο κρανίο. Η μύτη του μαχαιριού σταμάτησε ακριβώς στην καρωτιδική αρτηρία.

University of Kansas Health / HuffPost US

Ο Ελι οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο πλησιέστερο παιδικό νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί καθώς συνειδητοποίησαν την σοβαρότητα της κατάστασης και φοβούμενοι εγκεφαλικό επεισόδιο ή αλλή σοβαρή βλάβη, προτίμησαν να τον μεταφέρουν στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Κάνσας.

Η επέμβαση ήταν πολύ λεπτή καθώς μία τομή θα οδηγούσε σε μαζική αιμορραγία, οπότε οι γιατροί χρησιμοποίησαν μπαλόνι και καθετήρες προκειμένου να ελέγξουν την την κυκλοφορία του αίματος ούτως ώστε να προχωρήσουν στην αφαίρεση της λεπίδας από το πρόσωπο του.

ο Ελι Γκρεγκ βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης και σύμφωνα με τις δηλώσεις της μητέρας του υποσχέθηκε στο μέλλον να μείνει μακριά από αιχμηρά αντικείμενα.

Πηγή: HuffPost US

Δημοφιλή