Καραντίνα για ζευγάρι οικονόμων στο, 800 ετών, κάστρο Ασφορντ συντηρώντας 160 τουαλέτες

Η Λόρα Τζέιμισον και ο Μάικλ Σμιθ έχουν αρμοδιότητες να σκουπίζουν, να ξεσκονίζουν και να τραβούν το καζανάκι σε 160 τουαλέτες.
Κάστρο Ασφορντ
Κάστρο Ασφορντ

Η Λόρα Τζέιμισον και ο Μάικλ Σμιθ ερωτεύτηκαν καθώς εργάζονταν σε ένα κάστρο 800 ετών. Ομως δεν περίμεναν ποτέ να ζήσουν στο μέρος όπου εργάζονται.

Ομως αυτό κάνουν από τις 25 Μαρτίου, όταν, ως συνέπεια της πανδημίας του κορονοϊού, μάζεψαν τα προσωπικά τους αντικείμενα και μετακόμισαν προσωρινά στο κάστρο του Ασφορντ, ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στην βόρεια Ακτή του Lough Corrib στο County Mayo της Ιρλανδίας.

Το ξενοδοχείο μετατράπηκε σε ξενοδοχείο πολυτελείας το 1939 και κατά καιρούς το έχουν επισκεφτεί προσωπικότητες από την Μπάρμπρα Στράισαντ μέχρι τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Σμιθ και η Τζέιμισον, που ήταν υπεύθυνοι για τις υπηρεσίες καλεσμένων, εξεπλάγησαν και ενθουσιάστηκαν όταν ο γενικός διευθυντής, Νιαλ Ροκφορντ, τους ρώτησε αν έχουν ποτέ σκεφτεί την μετακόμιση εκεί - για να συμβάλλουν στη συντήρησή του όσο είναι κλειστό λόγω πανδημίας.

Ashford Castle
Ashford Castle
Κάστρο Ashford
Κάστρο Ashford
Κάστρο Ασφορντ
Κάστρο Ασφορντ

Πώς είναι μια τυπική μέρα εκεί;

Μια τυπική μέρα τους βρίσκει ξύπνιους στις 8 το πρωί όταν περπατούν γύρω στα 350 στρέμματα κήπων και ιδιωτικών δασικών εκτάσεων και στη συνέχεια κατευθύνονται στην περιοχή για να πιουν καφέ. Είναι μια τυπική εργάσιμη ημέρα, γεμάτη με συνεδριάσεις στο Zoom και συναδέλφους που τους επισκέπτονται στο κάστρο για μερικές ώρες. Μπορεί να σταματήσουν στους στάβλους ή για να δουν τα γεράκια και τις κουκουβάγιες.

Κάστρο Ασφορντ
Κάστρο Ασφορντ

Ως μέρος των πρόσθετων αρμοδιοτήτων, οι δυο τους θα πρέπει να σκουπίσουν τα πατώματα, να ξεσκονίσουν τους κρυστάλλινους πολυελαίους του Waterford και να τραβούν τα καζανάκια στις 160 τουαλέτες. «Είναι μια καλή εξάσκηση για εμάς», λέει ο Σμιθ, ο οποίος εκτιμά ότι κάνουν 25.000 με 30.000 βήματα κατά μέσο όρο, την ημέρα.

Κάστρο Ασφορντ
Κάστρο Ασφορντ

Μια φορά την εβδομάδα, κάνουν βραδιά ραντεβού (date nights) σε έναν κινηματογράφο με 32 καθίσματα, ο οποίος «μοιάζει σαν να βγήκε από τη δεκαετία του ’20», όπως λέει η Τζέιμισον.

Το ζευγάρι έχει εγκατασταθεί σε μια πολυτελή αίθουσα στην πρωτότυπη πτέρυγα του κάστρου (γύρω στο 1228), η οποία έχει αντίκες, ταπετσαρίες, μάρμαρο Connemara, πολυελαίους από γυαλί Μουράνο, ένα παλιό ρολόι, πολύ υψηλό ταβάνι και υπέροχη θέα στη λίμνη.

Πηγή: CNN