Κασσελάκης: Προανακριτική για το μπάζωμα στα Τέμπη, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο

«Είναι ένα τεράστιο εθνικό θέμα που δείχνει την έλλειψη κράτους δικαίου. Είναι καιρός να μάθουμε ποιος έχει δώσει την εντολή για το μπάζωμα»
.
.
Eurokinissi

«Θα ζητήσουμε προανακριτική για το μπάζωμα στα Τέμπη», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης.

«Μόλις έρθει η δικογραφία θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, είναι το αυτονόητο. Είναι ένα τεράστιο εθνικό θέμα που δείχνει την έλλειψη κράτους δικαίου. Είναι καιρός να μάθουμε ποιός έχει δώσει την εντολή για το μπάζωμα», είπε ο κ. Κασσελάκης κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι λέει ψέμματα. «Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχει κανένα μπάζωμα. Άλλο ένα ψέμα. Μία απαράδεκτη, ανατριχιαστική δήλωση. Και αυτός είναι άλλος ένας λόγος για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα», ανέφερε.

« Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και πρέπει να προβεί στην αποπομπή της υποψηφίας ευρωβουλεύτριας που είπε ότι τους σκοτώσαμε όλοι. Είναι ντροπή αυτή η δήλωση και για να παραμένει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ σημαίνει ότι εκφράζει το κόμμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας θέλει όλους συνένοχους σε αυτό το έγκλημα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα ζητήσει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ για την προανακριτική, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Αν το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να τη στηρίξει, ξέρει πως μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου».

Ο κ. Κασσελάκης επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει καμία ψήφο των Σπαρτιατών: «Όχι, όχι, όχι, δεν θέλουμε την ψήφο των Σπαρτιατών. Δεν άκουσα τον πρωθυπουργό να δίνει την ίδια απάντηση. Δεν άκουσα τον πρωθυπουργό να αποπέμπει από την κ.ο. της ΝΔ τον κ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος παραδέχεται ότι είναι ευπρόσδεκτες. Τον υπ. Οικονομίας που λέει ότι δεν μπορούμε να διατάξουμε τι θα ψηφίσουν. Γιατί τους είναι τόσο δύσκολο να πουν ”όχι”, δεν θέλουμε καμία ψήφο των Σπαρτιατών. Λέω ”όχι” ξεκάθαρα. Πηγαίνετε και ψηφίστε ΝΔ, εκεί που ταιριάζετε, ένα ψηφοδέλτιο που έχει την υμνήτρια του Κασιδιάρη», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

Αναφερόμενος στο ΕΣΥ, είπε πως είναι υπό κατάρρευση: «Στα νησιά, είναι σοκαριστική η κατάσταση. Γίνονται θεραπείες χωρίς ογκολόγους. Υπάρχει εξοπλισμός χωρίς ακτινολόγους. Δεν υπάρχουν ψυχίατροι». Ωστόσο, τόνισε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει «για μία έξτρα επένδυση στην υγεία, τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ».

«Πρέπει να επενδύσουμε τώρα στο ΕΣΥ, είναι η πρώτη προτεραιότητα της χώρας. Έχει αποδομηθεί το κοινωνικό κράτος», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τον πήχυ που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και για τη δήλωσή του περί ανατροπής, ο κ. Κασσελάκης απάντησε: «Την ανατροπή δεν τη διεκδικώ ως τιμωρία για τη ΝΔ, τη ζητώ ως επιβράβευση της προσπάθειας που έχουμε κάνει, για ένα κόμμα που είναι ανοικτό στην κοινωνία».

Αναφερόμενος στο δημόσιο τομέα και αν θα προχωρήσει σε άρση μονιμότητας είπε: «Αυτό δεν είναι το μείζον θέμα. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι το δημόσιο είναι υποστελεχωμένο. Ξέρετε ποιος πρέπει να αξιολογεί τους δημόσιους υπαλλήλους; Ο Έλληνας πολίτης». Δεσμεύτηκε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει 13ο και 14ο μισθό στο δημόσιο», χωρίς ωστόσο να απαντήσει αν αυτό θα γίνει και για τους συνταξιούχους.

Δημοφιλή