Καταδικάστηκε τρανσέξουαλ δολοφόνος γατών για φόνο άνδρα εμπνευσμένο από το Netflix

Τον χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού με ένα μπουκάλι βότκα και στη συνέχεια τον στραγγάλισε
.
.
THAMES VALLEY POLICE

Η Scarlet Blake, 26 ετών, κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία του Jorge Martin Carren, 30 ετών καθώς επέστρεφε στο σπίτι από μια βραδινή έξοδο στην Οξφόρδη τον Ιούλιο του 2021.

Η Blake, η οποία είναι μια τρανς γυναίκα, οδήγησε τον Carreno σε μια όχθη ποταμού όπου τον χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού με ένα μπουκάλι βότκα και στη συνέχεια τον στραγγάλισε, αναφέρει ο Guardian.

Κατά τη διάρκεια της δίκης στο Oxford Crown Court, αποκαλύφθηκε ότι η Blake είχε προηγουμένως σκοτώσει μια γάτα τέσσερις μήνες πριν από τη δολοφονία, βάζοντας το ζώο σε ένα μπλέντερ.

Η εισαγγελέας Alison Morgan KC υποστήριξε ότι η Blake είχε μια ενοχλητική γοητεία με τον θάνατο και τη βία και αντλούσε σεξουαλική ικανοποίηση από τέτοιες πράξεις.

Ο δικαστής είπε ότι μια σειρά του Netflix για τη δολοφονία γατών «έπαιξε ρόλο» στο σχέδιο της Blake. Συνοψίζοντας την υπόθεση στους ενόρκους, τόνισε ότι η τρανσέξουαλ ιδιότητα της Blake δεν είχε σχέση με την ουσία της υπόθεσης, υπενθυμίζοντάς τους ότι η ταυτότητα φύλου της δεν θα έπρεπε να επηρεάσει την απόφασή τους. Ωστόσο, σημείωσε ότι θα μπορούσαν να εξετάσουν τις φυσικές της ικανότητες κατά τη διάπραξη του εγκλήματος.

Οι ένορκοι ανατρίχιασαν όταν είδαν βίντεο στο οποίο ακουγόταν το τραγούδι True Faith των The New Order. Το τραγούδι αυτό είναι αποτίνει φόρο τιμής στο ντοκιμαντέρ του Netflix Don’t F*** With Cats, στο οποίο ένας άνδρας σκοτώνει γατάκια πριν δολοφονήσει ένα άτομο, αναφέρει το BBC.

Τα δύο αδέρφια του Carreno διάβασαν μια δήλωση στο δικαστήριο και είπαν ότι η έκταση της θλίψης τους ήταν «αδύνατο να εκφραστεί».

Ήμασταν τρίδυμα, γεννηθήκαμε μαζί, μεγαλώσαμε μαζί - ήμασταν καλύτεροι φίλοι. Ο Jorge φώτιζε οποιοδήποτε μέρος, πάντα σκόρπιζε χαρά. Ήταν πάνω από όλα καλός άνθρωπος», είπαν.

Μετά από σχεδόν έξι ώρες διαβουλεύσεων, οι ένορκοι απέρριψαν την υπεράσπιση της Blake και την έκριναν ένοχη. Η Blakeδεν έδειξε καμία ορατή αντίδραση στην ετυμηγορία, αλλά χαμογέλασε στην κερκίδα καθώς τη συνόδευαν από το εδώλιο.

Δημοφιλή